STIŽE SEZONA KOMARACA! DONOSIMO 4 PRIRODNA NAČINA DA IH OTJERATE: Posadite OVE BILJKE I BJEŽAT će od vaše kuće, NAJJEFTINIJI TRIK DO SADA!

Novosti Zdravlje

Stiže sezona komaraca, koji će se “zavući” u naš dom i nervirati nas zujanjem, ali i dosadnim ubodima koji svrbe. Ako ne želite da se prskate hemijskim sredstvima da biste ih otjerali, probajte ovo!

Naravno, dobra stolarija koja dihtuje i komarnici mogu vas zaštititi od komaraca, ali ako niste trenutno spremni na takvo ulaganje, ovo su jeftina i laka, potpuno prirodna rješenja! Četiri lepe biljke, koje se koriste kao začini i veoma su pristupačne, mogu otjerati komarce samo mirisom!

Bosiljak

Omiljeni začin u italijanskim jelima, može se naći na svakoj pijaci i veoma je pristupačan. Komarci ne vole njegov miris i dobro je da ga imate u saksijama u prostorijama koje često vjetrite, zbog čega oni ulaze kroz prozore.

1875771-komarcipocetna-ls

Ruzmarin

Takođe jeftina biljka koja zahtjeva još manje održavanja od bosiljka! Ruzmarin je komarcima “nepodnošljiv”, naročito kada cvjeta, a ulje koje se nalazi u grančicama ove biljke ublažava i svrab ako su vas bocnuli.

Ruzmarin je lak za održavanje zbog čega saksije možete postaviti i na policama u kuhinji, kao i terasi.

Lavanda

Posadite je u saksijama na terasi ili simsu kako komarci ne bi ni pomislili da uđu u vaš dom. Sušena lavanda teraće i moljce iz vašeg ormara!

Matičnjak

Biljka iz porodice nane “opasna” je za komarce kada cvjeta. Matičnjak držite u saksijama na terasi, nemojte ga držati u kući.