POPRSKAJTE PROZORE NA AUTOMOBILU SIRĆETOM! Kad saznate zašto je to dobro, ima da ponavljate svake godine

Novosti

Sunce konačno počinje ponovo da se pokazuje, temperature su se napokon setile da je proljeće i krenule da rastu. Sezona držanja otvorenih prozora je zato već stigla, ali sa njom i sve njene “mane”. Čak iako prozori nisu otvoreni, čini se da insekti (poput onih dosadnih komaraca) ulaze kroz pukotine i vrše malu invaziju na naš dom.

Svakako, najbolje rješenje je ugradnja prozora i vrata koji dobro dihtuju i kroz koje vam se neće provlačiti dosadne bube, dok jeftiniju opciju predstavlja nabavka komarnika koje možete staviti na prozor/vrata koji najčešće držite otvorenim. Za one koji žive u kući sa dvorištem, ai i za sve koji imaju terasu, možda najpraktičnija opcija jeste da se na ram vrata postavi komarnik za balkonska vrata sa šarkama.

how-to-clean-windows-with-vinegar

Komarnik za balkonska vrata se prilikom otvaranja gura ka spolja, a potom se sam, pomoću opruge vraća u prvobitan položaj. Mreža vrata komarnika se izrađuje od fiberglasa, a komarnici za vrata se proizvode kao: PVC komarnik za vrata i aluminijumski komarnik za vrata.

-->

Dostupni su i komarnici za ulazna vrata po mjeri koji se uz pomoć rama i šarki pričvršćuje za okvir vrata. Komarnici za ulazna vrata se mogu montirati na sve tipove vrata bez obzira na vrstu stolarije. Naš savjet je da uz PVC vrata ugradite i PVC komarnike koji će se idealno uklopiti kao cjelina.

Ovakvo rješenje svakako je najbolje na duge staze i o njemu bi trebalo ozbiljno da razmislite, ali postoji i jedno brzo koje će vam pomoći da se otarasite napasti. Uz trik koji smo odabrali za vas, insekti će postati prošlost, a vi ćete moći da uživate u svježem vazduhu bez bojazni da će vas neki od njih napasti. Pomoću malo sirćeta možete držati insekte podalje od kuće, a ujedno ćete i očistiti prozore jer sirće nagriza prljavštinu.

Pomiješajte 150 mililitara vode i 150 mililitara sirćeta u boci sa raspršivačem i promućkajte da se tečnosti pravilno izmiješaju. Ovu smešu koristite za prskanje okvira prozora i iznutra i spolja (ne dovodite se u opasnu situaciju u slučaju da živite na visokom spratu). Komarci i ostale bube zaista ne vole miris sirćeta i provjereno će ostati na odstojanju.

Ovaj trik možete primjeniti i u vašim kolima, poprskati sve prozore i našpricati malo sirćeta oko njihovog rama. To bi trebalo da vam obezbijedi mirnu vožnju, a ova smjesa neće samo zadržati komarce na odstojanju, već će i odbiti paukove jer sirće sadrži vrstu kiseline koju pauci ne podnose.

Zbog toga je pametno poprskati dio smješe na mjesta na kojima često viđate paukove, poput ormara i ćoškova u stanu. Iako sirće ima prilično jak miris, ne morate da brinete da li će vaša spavaća ili dnevna soba mirisati na njega. Čim se sirće osuši, više ga nećete osjećati.