KUPKA PROTIV CELULITA zapalila internet: Topi salo sa stomaka i podmlađuje, a samo 1 STVAR treba da dodate!

Novosti Zdravlje

U neka ranija vremena, soda bikarbona je predstavljala zamjenu za gotovo sve – od deterdženata, do sredstva za čišćenje i dezinfekciju, nadimanje, a koristila se i u kuhanju. 

Rijetko ko zna za upotrebu ove namirnice u bjuti tretmanima, a koji pomažu mršavljanje (posebno masnoća sa predjela stomaka) i čiste tijelo od toksina.

Takozvane soda kupke poboljšavaju stanje kože, ublažavaju svrab i crvenilo od uboda insekata. Ako su vas izujedali komarci, najbolje bi bilo da uronite u rastvor sode bikarbone, tako da će neprijatan osjećaj nestati, a koža će se brže oporaviti.

woman-taking-a-bath-732x549-thumbnail

Kupke u kojima je rastvorena soda bikarbona pomažu da se riješite celulita tako što djeluju na metaboličke.

Kako napraviti soda kupku?  Potrebno vam je 200 g sode koju ćete rastvoriti u vrućoj vodi i odvojenoj posudi. Napunite kadu toplom vodom i u u nju izlijte pripremljenu smjesu.

Optimalno vrijeme koje bi trebalo da provedete u ovakvoj kupki je 10-15 minuta, a nakon 15-20 tretmana ćete primjetiti vidnu razliku. Nakon jednog tretmana napravite pauzu od nedjelju dana, pa nastavite ukoliko je potrebno.

Zaronite samo do linije ramena, ili bolje – u sjedećem ili polusjedećem položaju. Poslije postupka, nemojte da se ispirate Osušite tijelo peškirom. Zatim obucite bade mantil i lezite pod topli pokrivač.

Ove vrste kupki su savršene kada se kombinuju sa morskom solju, biljnim čakejima, esencijalnim uljima, pa čak jodom (doda se maksimalno 4-6 kapi).