Krompir Dijeta! ZA TRI DANA I DO PET KILOGRAMA MANJE: Žene Se Kunu U Ovaj Recept!

Novosti Zdravlje

krob koji se nalazi u krompiru, skupa sa mliječnom kiselinom sadržanom u jogurtu, tijelu može da pruži sasvim dovoljan dnevni unos kalorija.
Suština svega ovoga je što škrob, pomiješan sa vodom, daje taj prijeko potrebni osjećaj sitosti, bez da morate da u sebe ubacite prevelike količine hrane. Dijeta traje svega 3 dana.

Prvi dan:
Doručak: Jedan kuhani krompir bez soli i jedna šolja jogurta.
Ručak: Dva kuhana krompira bez soli i jedna šolja jogurta.
Večera: Dvije čaše jogurta.

Drugi dan:
Doručak: Jedna šolja jogurta.
Ručak: Dva kuhana krumpira bez soli i jedna šolja jogurta.
Večera: Jedan kuhani krompir bez soli i jedna šolja jogurta.

Treći dan:
Doručak: Jedan kuhani krompir bez soli.
Ručak: Jedan kuhani krompir bez soli i jedna šolja jogurta.
Večera: Jedna čaša jogurta.

Jako je bitno da se napomene da kuhani krompir ne treba zamijeniti za prženi. Kuhani krompir se ubraja u veoma zdravu namirnicu, dok je prženi krompir s druge strane, ipak nezdrav i on potiče debljanje.
Kuhani krompir u sebi ima mnogo više minerala i vitamina, ali i vlakana koja utiču na ubrzano varenje. Da li ste znali da 100 gr krompira u sebi sadrži svega 75 kalorija, što je recimo manje od jedne čaše cijeđenog soka od narandže.
Jogurt je tu da regulira rad vašeg digestivnog sistema, te da ukloni sav višak vode i toksina iz vašeg tijela, a obzirom da se cijela dijeta koju smo naveli temelji na samo ova dva, veoma jednostavna, sastojka, koji su također i jako jeftini, mi vam toplo preporučujemo da isprobate ovu dijetu.