6 ZNAKOVA BOLESTI CRIJEVA: Pijte ovaj NAPITAK SVAKI DAN do 18h i izliječite nadutost, grčeve, A KILOGRAMI SE TOPE! (RECEPT)

Novosti Zdravlje

Crijeva su neraskidivo povezana sa centralnim nervni sistemom. Pogledajte koji su to znaci da vaša crijeva ne rade kako treba i kako taj problem da riješite

Ako postoji nepravilnost u probavnom sistemu, mozak će sigurno biti obavešten. Postoji nekoliko glavnih simptoma koji ukazuju na prisustvo crijevnih bolesti, piše Stil. Svi bi trebali da znaju za ove simptome:

1. Pojačano stvaranje gasova.

-->

2. Pojava belog plaka na jeziku (posebno nakon jela)

3. Poremećaj spavanja.

4. Umor (posebno popodne)

5. Opšta slabost.

6. Česte zarazne bolesti.

Prva pomoć crevima

Ako primijetite da je vašim crijevima potrebna pomoć, prije svega da stabilizujete težinu, a onda i da uredite crijevnu mikroflor, savet je da poštujete ova tri koraka:

1. Da koristite ljekoviti čaj koj podstiče crijeva i ubrzava limfnu cirkulaciju:

Potrebno je: 4 čaše ključale vode; pola male kašičice sjemena koprive; korijandera; kumina. U vodu dodajte i malo svježeg đumbira, koji će ojačati vaš imuni sistem. 10 minuta kuvajte sve to zajedno, a zatim procijedite, sipajte u termos i konzumirajte tokom dana, ali do 18 h, kada ovaj čaj morate da popijete do kraja.

Zbog ljekovitih sastojaka ovaj čaj normalizuje rad crijeva. Sjemenke koprive smanjuju iritaciju crijeva, oslobađaju napetost mišića i nadutost. Sjemenke korijandera podstiču probavu, smanjuju grčeve. Sjemenke kumina opskrbljuju telo antioksidansima, normalizuju gastrointestinalni trakt.

2. Normalizujte ishranu

Ne preskačite obroke
Jedite polako
Jedite uvijek u isto vrijeme

3. Jedite hranu bogatu vlaknima.

(Stil.kurir.rs)