2 STVARI U KUĆI VAM UNIŠTAVAJU ZDRAVLJE, A DA TO NE ZNATE: Obratite pažnju na ovih 5 simptoma

Novosti Zdravlje

Foto: Facebook

Obratite pažnju na pet simptoma!

Stvari u vašem domu kojima i ne razmišljate mogu da budu izazivači bolesti i ozbiljno naštete vašem zdravlju.

-->

Postoji nekoliko rizičnih faktora, a prva među njima jeste buđ. Gljivica koja izaziva pojavu buđi na zidovima je sposobna da prodre u tijelo i bukvalno se naseli u njemu, što za posljedicu ima pogoršanje bilo koje hronične bolesti koju ta osoba ima, kao i pojavu gljivičnih infekcija (mikoza). 

Stariji ljudi i djeca, osobe koje pate od sistemskih inflamatornih bolesti, oslabljenog imuniteta posebno su osjetljivi na gljivice. Ljekari ističu da ako je imunološki sistem narušen, onda i najmanja količina gljivičnih spora može da dovede do pogoršanja stanja i bolesti.

Takođe, namještaj lošeg kvaliteta može da uništi zdravlje osobe. Komadi koji su spajani “jeftinim” lepkom sa “opasnim” hemijskim jedinjenjima mogu potencijalno da budu  izvor toksičnog fenola ili formaldehida. Ljekari upozoravaju da u novouređenim sobama rizik od hronične intoksikacije može da se poveća i do nekoliko puta.

A evo i koji simptomi ukazuju na to da je vaše tijelo bilo izloženo velikoj dozi opasnih isparenja i da vam je zdravlje u riziku:

– glavobolja

– umor

– pospanost

– suha koža

– vrtoglavica

Takve promjene mogu da ukazuju na akumulaciju teških metala ili organskih zagađivača u tijelu.

(Mondo.rs)