1 STVAR RADIM PRIJE NEGO ŠTO VEČERAM I TAKO SAM SMRŠALA: Nutricionista otkrila trik za MRŠAVLJENJE, NISTE NI SVJESNI KOLIKO JE JEDNOSTAVNO

Novosti Zdravlje

Mršavljenje se ne svodi na brojanje kalorija, nešto drugo je ključno, kažu nutricionisti.

Većina skidanje viška kilograma poistovećuje sa brojem unijetih i potrošenih kalorija. Iako to jeste važno, nije najvažnije – promjena stava prema hrani je broj jedan, kažu nutricionisti.

“Kada je reč o ishrani i glavnom uzroku viška kilograma, važno je da gledamo dalje od ’unijetih i potrošenih kalorija’ i fokusirati se na vezu sa hranom”, kaže nutricionistkinja Lorejn Kerni.

-->

“Neki faktori koji treba uzeti u razmatranje su zdravlje crođijeva, stres, raspored spavanja, medicinsko stanje, preferencije u ishrani, finansijsko stanje, dostupnost različitih vrsta hrane i samopoštovanje”, kaže ona, dodajući da je edukacija o ishrani najbolji način da se izgradi zdrav odnos sa hranom i tako trajno reši problem viška kilograma.

Nutricionistkinja Ilana Malstejn zna kako je mučiti se sa viškom kilograma jer je u ranijem periodu svog života skinula čak 45 kilograma.

Neki od njenih trikova za koje tvrdi da su joj pomogli su ispijanje vode prije obroka, konzumiranje prvo povrća, ali kaže da je najvažnije promijeniti stav prema hrani.

Ono što nutricionistkinje ističu je da nije dovoljno truditi se da jedete zdravo i umjereno jer, ukoliko ne promijenite svoj stav prema hrani i ne razvijete zdravu vezu sa hranom, ta zdrava ishrana će biti samo kratkotrajna. 

(MONDO)