VODOINSTALATERI OVO KRIJU OD SVIH I TAKO VAM UZIMAJU NOVAC: Očistite sami zapušen slivnik – lako i bez sajle!

Novosti

Jednostavno čišćenje odvoda možete da radite i preventivno – jednom u par mjeseci!

Mada vodite računa o tome šta perete u umivaoniku, događa se da voda počne sporo da otiče? Ovo je znak da će slivnik uskoro biti potpuno zapušen. Možete lako da izbjegnete bilo kakve probleme ako sami izvedete prost trik.

clogged-sinks-fixing-a-clogged-kitchen-sink-clogged-kitchen-sink-1024x768

Neće biti potrebno da zovete vodoinstalatera niti da se izlažete troškovima. Važno je samo da u blizini imate tuš i da sledite ova upustva. 

-->

Skinite tuš ručicu tako što ćete je odvrnuti sa crijeva – vodite računa, pri tome, da ne izgubite gumicu koja stoji između njih. Sačuvajte je sa strane pa ćete je vratiti ponovo kad završite posao.

Uklonite sa rešetke slivnika svu vidljivu prljavštinu, dlake, sve ono što možete da obrišete sunđerom. Sada prislonite crijevo tuša na jednu od rupica – pod pravim uglom – i pustite hladnu vodu najjačim mlazom. Umivaonik će početi da se puni, ali vi uporno držite crijevo sve dok ne bude potpuno pun.

Tada zatvorite česmu i sačekajte da voda polako oteče pa ponovite proceduru. Snaga usmjerenog tuša je veoma velika i nipošto je ne treba potcjenjivati. Ova voda će sistematično ukloniti razne sitne čestice prljavštine koje su se slijepile sa naslagama sapuna i obložile masivni šraf koji drži celu instalaciju.

Pomjerajte crijevo tuša sa rupice na rupicu, dok ne pročistite cijelu rešetku. Tada možete da vratite ručicu i dobro zategnite da ne bi bilo “iznenađenja” kad neko bude želio da se istušira.

Slivnik možete dodatno očistiti ugrijanim alkoholnim sirćetom i održavajte ga tako što redovnije. Račun za majstore možete da zaboravite!