JEDETE LI SJEMENKE IZ LUBENICE? Nećete vjerovat šta se desi kad ih pojedete: KAD OVO ČUJETE VIŠE IH NIKAD NEĆETE BACATI

Novosti

Sjemenke lubenice najčešće smo skloni da bacimo i ne znajući da one, ukoliko se tretiraju na pravi način, mogu da budu izuzetno korisne za zdravlje.

Da bi iskoristili sva lekovita svojstva, sjemenke je potrebno kuvati, samleti ili ispeći kako bismo došli do dragocenog sadržaja.

Sjemenke od lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad digestivnog trakta, pomažu u slučaju pojave crijevnih parazita, kao i u liječenju obojlelih od žutice, vodene bolesti i upala u organizmu.

-->

Sjemenke od lubenice sadrže supstancu citrulin koja djeluje kao antioksidans, pospješuje širenje krvnih sudova, pa povoljno djeluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pectoris i erektilne disfunkcije kod muškaraca.

Čaj od sjemenki lubenice jedan je od najboljih lijekova za prečišćavanje bubrega i mokraćne bešike.

Evo kako se pravi:

Koristi se 4 kašike isključivo svježih sjemenki lubenice koje se izdrobe ili iseckaju u blenderu i kuhaju 15 minuta u 2 litra vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a trećeg dana se pravi pauza.

Proces se tako nastavlja nekoliko nedelja u istim intervalima dva dana korišćenja sa jednim danom pauze.

lubenica

Sjemenke od lubenice jačaju i srce, ali i sve mišiće u telu.

Korišćenje ovih sjemenki bilo u obliku čaja ili grickalica preporučeno je i za jačanje pamćenja i koncentraciju, pa čak i za sjaj i ljepotu kože.

Sjemenke lubenice odličano su sredstvo kao i sama lubenica za jačanje libida i potencije kod muškaraca.

Čaj od sjemenki preporučuje se i dijabetičarima kao sredstvo za tretiranje dijabetesa tipa 2.

Sjemenke lubenice sjajan su izvor magnezijuma, željeza, vitamina A, B, C, antioksidansa, kalcijuma, kalijuma, mangana i niacina

(Stil.kurir.rs)