DOMAĆI SPREJ OD 2 SASTOJKA EFIKASNO UKLANJA GRINJE: Naprskajte dušeke, jastuke, tepihe i riješite se ovih napasti!

Novosti

Foto: Printscreen

Pravi se vrlo jednostavno, a riješiće vam veliki problem.

Proljeće je period kada većina ljudi “ozbiljnije” odnosno temeljnije čisti kuću, a to je i sjajna prilika da uradite nešto kako biste se riješili grinja.

Grinje se nakupljau u posteljini, tepisima, jastucima, dušecima, zavesama… i tu ostavljaju svoj izmet, koji je posebno problematičan za ljude sklone alergijama. I dok zavese i posteljinu, recimo, lako možete da skinete i operete, tepih, recimo, ne možete baš često da perete, a o dušeku da ne govorimo.

Međutim, postoji jedan domaći sprej koji lako možete da napravite i isprskate po problematičnim mjestima, kako biste se riješili grinja. Dobra stvar je što ovaj sprej ne sadrži nikakvu opasnu hemiju, tako da ne morate da brinete o uticaju na zdravlje.

Evo šta vam je potrebno od sastojaka za domaći sprej:

700 mililitara vode

20 kapi eteričnog ulja eukaliptusa ili karanfilića

Bočica sa raspršivačem

Priprema:

U bočicu jednostavno sipajte vodu, dodajte 20 kapi eteričnog ulja eukaliptusa ili karanfilića i blago promućkajte. Ovim sprejom isprskajte tapacirane delove nameštaja, jastuke, dušeke i ostavite da se osuši.

Da biste bili sigurni da nema grinja na posteljini i zavesama, u deterdžent kojim inače perete veš dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja.

Grinja sa tepiha najbolje ćete se rešiti tako što ćete u posudu sipati sodu bikarbonu, dodati desetak kapi eteričnog ulja i zatim mješavinu posuti po tepihu. Ostavite da djeluje oko pola sata, a zatim usisajte.

(MONDO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *