1 NAMIRNICA KOJU SVI IMATE U KUĆI UNIŠTAVA KOROV REKORDNOM BRZINOM: Riješite se problema na prirodan način, a ovaj savjet dobro upamtite

Novosti

Kako je došlo toplo vrijeme mnogi su se posvjetili uređivanju bašta i vrtova. Korov je jedan od najvećih problema jer je uporan i nije ga se lako riješiti.

Čupanje rukom traje dugo, a hemijska sredstva nisu uvijek dobro rješenje, pa vam zato predstavljamo ideju kako da se na prirodan način riješite ovih upornih biljaka.

So, tj, natrijum hlorid je prirodno rješenje koje uništava korov. Međutim, nije sva so podjednako efikasna kada je u pitanju suzbijanje korova. Mora se koristiti uobičajena jodirana ili nejodirana kuhinjska so. Važno je da koristite natrijum hlorid, a ne magnezijum sulfat.

-->

So je najefikasnija kao herbicid kada se pomeša sa vodom.  Ako koristite so na korov u vrtu s drugim biljkama koje ne želite da uništite, naparavite slabiju smjesu – so i vodu u razmjeri 1:2.

Ako smjesu koristite na mjestima na kojima se nalazi isključivo korov možete napraviti jaču smjesu, razmjere 2:1. Ipak, budite oprezni jer ova količina soli definitivno utiče na ph vrijednost zemljišta.  Smjesu nanosite direktno na lišće korova. Slana voda se može nanositi pomoću raspršivača ili se može sipati iz posude. 

 Izvor: Lepa&Srećna