SAVJET BAŠTOVANA/ JOŠ UVIJEK NIJE KASNO DA IMATE RASKOŠNU BAŠTU: Ovo cvijeće možete posaditi i u junu!

Cvijeće Novosti

Foto: Shutterstock

Zasadite sad i uživajte u raskošnim cvjetovima vrlo brzo 

Iskusni baštovani kažu da nije kasno da zasadite baštu čak ni u junu. Sad je dobro vrijeme da zasadite svo jednogodišnje cvijeće koje obično preovijeta do kraja ljeta. Na taj način ćete imati izvanrednu baštu u cvijetu i početkom septembra.

-->

Jun, ali i jul su takođe dobri i za sjeme jednogodišnjih i dvogodišnjih biljaka koje treba da cvjetaju sljedećeg proljeća. Možete posijati sjeme u zaštićenu saksiju, a zatim presaditi sadnice u jesen da prezime, i onda će procvjetati, obezbjeđujući vam predivan proljećni pozdrav u bašti sljedeće godine…

Ako sad zasadite ove biljke, možete vrlo brzo da uživate u njihovim raskošnim cvtovima: 

Suncokret

Ne brinite ako nemate veliko zemljište, nisu svi suncokreti ogromni. Možete da sazaditre patuljasti suncokret koji raste između 15 i 40 cm. Suncokret cvate od početka maja pa do sredine jeseni.

231913-shutterstock-1718393608-ff

Dragoljub

Na kraju će sjeme dragoljuba izrasti u grmlje crvene, narandžaste i žute boje. Dragoljubi dobro podnose sušne periode, pa nema potrebe za prekomernim zalivanjem. Sjeme treba posejati centimetar ispod površine zemlje. Dragoljubi najbolje napreduju na mjestu na kojem ima puno sunca i gdje je tlo dobro drenirano.

Takođe, možete posaditi još i neven, dalije i petunije.

(Stil.kurir.rs)