STAVITE PRST U UHO, I PROVJERITE IMATE LI BUBULJICU: Dermatolog otkrio – EVO ŠTO VAM SE TO DEŠAVA, rješenje je samo jedno

Novosti Zdravlje

Kako ukloniti bubuljice u ušima i spriječiti da ponovo nastanu? Pročitajte savjete dermatologa!

Već znamo da odeća u kojoj smo se oznojili dovodi do pojave bubuljica i tačkica na koži, a od početka pandemije, “maskne” ili akne prouzrokovanje neredovnim mijenjanjem zaštitne maske postale su novi sastavni deo života.

Ali, da li ste znali da bubuljice možete dobiti i u ušima? Krivac je uređaj koji koristite skoro svakog dana.

-->

Ako slušate muziku dok ste na ulici, ili radite od kuće pa su vam slušalice neophodne za Zoom ili koncentraciju da biste obavljali posao, moguće je da izazivaju mitesere ili bubuljice u ušima.

Slušalice koje dobro prijanjaju nekad blokiraju i buku iz okoline, ali blokiraju i protok vazduha oko uha i ušnog kanala. Zbog toga se nagomilavaju vlaga, masnoća koju koža prirodno luči i čestice prljavštine. Sve je to savršeni recept za začepljene pore koje će dalje napraviti bubuljice.

“Slušalice redovno čistite po upustvu proizvođača, a uši perite svaki put kada se tuširate”, savjetuje dermatolog dr Vitni Bou.

Ako možete, predahnite od nošenja slušalica, posebno ako su bežične, koje stavljate u uši, mada problem mogu napraviti i obične slušalice. Ako su vam se pojavile bubuljice po ušnoj školjki ili unutar kanala, važno je da ih ne dirate jer je ovaj deo anatomije osetljiv i nije lako dostupan, pa možete samo da napravite još veći problem.

Redovna higijena ušiju i samih slušalica trebalo bi da umanji ovaj neprijatni problem.

(Mondo)