SAZNAJTE Kako Staviti Kokosovo Ulje U Kosu I Pritom ZAUSTAVITE Ispadanje Kose, Pojavu Sijedih Ili Prorijeđivanje Kose!

Novosti Zdravlje

Kokosovo ulje ima brojne prednosti za naše zdravlje i ljepotu, a posebno za kosu. Dat ćemo vam neke od najboljih lijekova za kosu.

  1. Spriječiti gubitak kose

Kokosovo ulje sadrži tvari kako bi naša kosa bila ljepša nego ikad. Također se bori protiv infekcije kože i smanjuje upalu. Sve što trebate učiniti je pomiješati 3 kašike kokosovog ulja sa 4 kašike ulja od kadulje i nanesite smjesu na kosu. Nakon 15 minuta isperite kosu toplom vodom. To spriječava gubitak kose i štiti našu kožu

  1. Popravak oštećenja kose

Kokosovo ulje spriječava oštećenja kose. To je jedino ulje za koje se utvrdilo da se smanjuje gubitak proteina.

  1. Čini kosu glatkom

Nanesite kokosovo ulje 10 minuta prije pranja kose i vidjet ćete kako postaje svilenkasta i glatka.

  1. Borac protiv peruti

Kokosovo ulje hidratizuje kožu i bori se protiv peruti. Trebate pomiješati 3 kašike kokosovog ulja te 2 kašike ricinusovog ulja i nježno ih umasirajte u vlasište. Zatim ga ostavite 30 minuta i isperite hladnom vodom. Nakon nekoliko dana vidjet ćete razliku.

  1. Ubija uši

Kokosovo ulje hidratizuje kožu, umjesto da je iritira. A ukoliko imate problema s ušima, utoliko ga nanesite na kosu i ostavite ga nekoliko dana. Rezultati su iznenađujući.

Ispovijest: ”Na ovaj prirodan način sam riješila hemoroide”
Natura Active

  1. Sijede

Kokosovo ulje štiti kosu da posijedi. Naime, ovo ulje štiti bazu folikula i čini kosu zdravijom. Masirajte vlasište s kokosovim uljem i limunom svaki dan, i vidjet ćete rezultate.

Dodatni savjet

Dodajte kokos u svoj šampon i počnite prati kosu s njim. Uskoro ćete početi osjećati blagodati tog ulja, a vaša kosa će postati zdravija.

Izvor: dnevno