PRVI ZNAK TRUDNOĆE SE VIDI NA ZUBIMA, OVAKO MOŽETE ZNATI DA LI STE STVARNO TRUDNI : “Stomatolog Me Pitao U Kojoj Sam SEDMICI, EVO KAKO JE ZNAO”

Novosti Zdravlje

Odsustvo menstruacije, otečene dojke i osećaj mučnine su ključni znaci da ste možda trudni. Ali jedan stomatolog je sada otkrio jedinstveni način da saznate da li ste u drugom stanju ili ne.

Objavljujući na TikTok-u, student četvrte godine stomatologije rekao je da postoji mnogo stvari koje stomatolog može da otkrije u vezi sa vašim zdravljem samo gledanjem u usta.

zubi-printscreen

Doktor Sukmani je rekao: “Možda će vam baš vaš stomatolog reći da ste trudni. I to ne samo zbog erozije gleđi, već zbog trudnoćnog gingivitisa koji se primjećuje kod 30 do 50 procenata trudnih pacijenata.

-->

Desni postaju više upaljene, nježne i sklone krvarenju. Sjaj sa vaših zuba može da nastane ako imate uporne jutarnje mučnine, jer kiselina oštećuje zube.

Preko 75.000 ljudi je pogledalo ovaj video, a mnogi su komentarisali sopstvena iskustva sa oralnim zdravstvenim problemima tokom trudnoće. Jedna korisnica je rekla da su joj desni “toliko iskrvarili tokom trudnoće, pa je tokom pranja zuba morala da bude veoma oprezna”.

Drugi su rekli da su posjetili zubarsku stolicu nesvesni da su trudni dok zubar nije pitao koliko su nedelja u drugom stanju: “Kada sam sjela na zubarsku stolicu i otvorila usta, stomatolog me je pitao u kojoj sam nedelji trudnoće”.