PILA JE 3 LITRA VODE DNEVNO ZBOG GLAVOBOLJE, A REZULTAT JE NEVJEROVATAN: Evo šta se desilo njenom tijelu, nakon 4 sedmice OSJETILA OVU PROMJENU

Novosti Zdravlje

Sara Smit, 42-godišnja Britanka i majka dvoje djece, imala je svakodnevne glavobolje i lošu probavu.

Nakon preporuke ljekara, odlučila se na eksperiment, prilikom koga je tokom 28 dana pila tri litre vode dnevno. Rezultati su bili nevjerovatni!

Nakon što su je godinama mučile glavobolje i loša probava, neurolog i nutricionista savjetovali su joj da počne piti tri litre vode dnevno kako bi tijelo bolje funkcionisalo.

-->

Sara je dan obično započinjala šoljicom čaja, a vodu bi popila uz ručak i večeru – u prosjeku litar dnevno.

Kad je vidjela podatak da svaka peta žena ne unosi dovoljno vode u organizam, odlučila je da napravi eksperiment i tokom četiri nedjelje unosi preporučenu količinu kako bi vidjela šta će se dogoditi. Svoje iskustvo je opisala Daily Mailu.

Tri litre vode zvuče jako puno, zato se posavjetovala s ljekarom opšte prakse kako naglo povećanje unosa vode ne bi ostavilo zdravstvene posljedice.

Ohrabrio ju je preporukom da jednu litru popije ujutru, jednu u poslijepodnevnim satima i jednu uveče.

– Vaši bubrezi, koji filtriraju otpadne stvari iz krvi prije nego što ih pretvore u mokraću, brzo će osjetiti korist od ovog eksperimenta – rekao joj je doktor.

Cio je eksperiment pratilo i fotografisanje iz nedjelje u nedjelju. Na početku je, priznaje, izgledala kao da ima 52 godine, dakle 10 godina više. Imala je tamne kolutove oko očiju, zbog čega je izgledala iscrpljeno, istaknute bore, crvene mrlje, koža je bila bez sjaja.

nrm-1407497810-woman-drank-3-litres-of-water-week-1-4-620x620

– Izgledala sam mrtvo – piše Sara.

Čak su joj i usne bile smežurane, što je klasičan znak loše hidratacije. Svaki sistem i funkcije u našem tijelu zavise o vodi. Ona ispira toksine iz vitalnih organa, prenosi hranjive stvari do stanica, osigurava vlažnu okolinu za uši, nos i grlo, izbacuje otpad.

Ne unositi dovoljno vode znači oslabiti organizam. Zato je odlučila 28 dana da pije tri litre vode dnevno, i rezultat je bio zapanjujuć.

Osjećala se bolje već nakon prve nedjelje

Već pri kraju druge nedjelje primjetila je da nedjelju dana nije imala glavobolje i da joj je probava radila mnogo bolje.

Nakon četiri nedelje eksperimenta, njeno je lice izgledalo potpuno drugačije.

Izgledala je kao druga žena. Tamni kolutovi oko očiju su potpuno nestali, kao i crvenilo. Koža joj je postala glatka gotovo kao kad je bila dijete.

pre-i-kasnije

Transformacija je bila zadivljujuća

Takođe se osjećala zdravije, poletnije i mršavije, što je nevjerovatno jer nije ništa promijenila u svojoj rutini osim količine vode koju je unosila.

Nije se odrekla ni provoda i pokoje kapljice alkohola, ali je pritom pila i dovoljno vode i ujutru se budila svježa.

Sara savjetuje da svaka žena učini isto – pije tri litre vode dnevno i vidi šta će se dogoditi!

Naravno, prije toga posavetujte se s ljekarom.