OVU Biljku Imate U Svom Vrtu, A Niste Ni Svjesni Da Može IZLIJEČITI Ćelavost, Reumu I Još Mnogo Toga!

Novosti Zdravlje

Mnogi nisu upućeni u njena zdravstvena svojstva, ali ona se naširoko koristila i od strane drevnih Grka. U pitanju je ružmarin i on postaje opet popularan u alternativnoj medicini.

Prema jednom nedavnom istraživanju, ružmarin sprječava starenje i radi kao moćan antioksidans. Ima u izobilju flavonoida, spojeve koji poboljšavaju protok krvi u sva tkiva, jačaju krvne žile i podstiču cirkulaciju.

Zbog svega toga, ružmarin se može koristiti za liječenje glavobolje, za poboljšanje memorije i stimulisanje rasta kose. Pozitivno utiče na probavni sistem i ljudi ga često koriste za liječenje zatvora, grčeva u trbuhu, probavne smetnje, te nepravilnu apsorpciju hranjivih tvari u crijevima.

Naučno je dokazano da ekstrakt ružmarina stimuliše izlučivanje žuči, a to je ključan element u probavi masti. Njegova protuupalna i antibakterijska svojstva su vrlo snažna i imaju sposobnost liječenja infekcije uha, nosa, grla i bronhitisa.

Osim toga, on također liječi umor i pruža olakšanje od bolova u mišićima, reumatizma i išijasa. Za vanjsku upotrebu, razrijedite ulje ružmarina s neutralnim uljem kao što je suncokretovo ulje i nanesite na zahvaćena područja.

Ekstrakta ružmarina također promiče pravilan protok krvi na na kožu, sprječava gubitak kose i stvaranje peruti. Napominjemo da djeca ne bi trebala koristiti ulje ružmarina. Trudnice bi trebale koristiti male količine

Izvor: megagiga