“MOJE UHO GORI” OVO JE RAZLOG ZAŠTO VAM SE UHO ZACRVENI: Evo šta crveno uho govori o vašem zdravlju!

Novosti Zdravlje

Sudeći prema mnogim zdravstvenim studijama, postoji neurološka veza između određenih tačaka na našem tijelu i unutrašnjih organa.

Stoga, posmatranje naših ušiju može da nam pomogne da prepoznamo svoje trenutno zdravstveno stanje ili čak predvidimo buduće probleme sa zdravljem. Takođe, uši nam mogu pomoći da određene bolesti i izliječimo. Zanima vas kako je to moguće? Odgovore potražite u tekstu.


Uši mogu poslužiti u identifikaciji
1Kada se rodimo, naše uši su već u potpunosti oformljene. Iz tog razloga mogu poslužiti za prepoznavanje i identifikaciju osoba, slično kao otisci prstiju.

-->


Recesivni ili dominantni geni
2

Prema studijama, spojena ušna resica (priljubljeena uz glavu) jeste recesivna naslijedna osobina. Odvojena ušna resica dominantna je osobina u naslijeđivanju.

Koronarne bolesti
3
Dijagonalni nabor na ušnim resicama može ukazivati na to da imate bolest koronarne arterije ili mogućnost da se ona uskoro pojavi.

Nedostatak vitamina i kalcijuma
4
Ako su vaše uši blijede, to može pokazivati da u tijelu imate nizak nivo određenih vitamina ili kalcijuma.

Problemi sa bubrezima
5
Ukoliko su vaše uši crvene, to može značiti da imate probleme sa bubrezima.

Poremećaji na mozgu
6
Ako su vaše uši jarko crvene, to može biti znak gubitka pamćenja, čestih glavobolja ili bolesti mozga. Zapaljenje hrskavice uha je simptom bolesti zvane relapsirajući polihondritis.

Refleksologija uha
7
Releksologija uha efikasna je kao i refleksologija stopala ili dlana za oslobađanje od stresa i bolova. Više od 200 akupunkturnih tačaka na uhu povezano je sa različitim organima i skeletno-mišićnim sistemom. Pritisak na ove tačke može pomoći da se riješite mnogih zdravstenih problema, kako fizičkih, tako i emocionalnih. Većina dijelova tijela i organa se poklapa sa nerođenim djetetom u fetalnom položaju.

Mapa uha
mapa-uha-7
Masiranjem određenih tačaka na uhu možete riješiti jednostavne probleme sa zdravljem, kao što je glavobolja. Ipak, za ozbiljnije zdravstvene probleme, najbolje je da se obratite ljekaru ili specijalnim ordinacijama za akupunkturu i refleksologiju.Tačke na uhu
9
Postavljanjem štipaljki na ove tačke na uhu možete se riješti manjih bolova u sljedećim dijelovima tijela:
1. Leđa i ramena;
2. Unutrašnji organi;
3. Zglobovi;
4. Nosni sinusi i grlo;
5. Organi za varenje;
6. Glava i srce.

(novi.ba/fokuzz.com)