KAKO DA MORSKA BOJA TRAJE CIJELU GODINU? Moguće je: Genijalan trik kako da ostanete preplanuli sve do sljedećeg ljeta!

Novosti Zdravlje

Kako bi koži obezbijedili dugotraju preplanulost, savjetujemo vam da uradite sljedeća tri koraka:

Redovni piling

prirodni-piling-ruke-noge-stopala

Iako je prva pomisao da piling uklanja preplanulu boju ovaj korak je ključan za dugotrajnu preplanulost. Površinski sloj kože ljušti se otprilike svake dvije sedmice, pa je bitno ukloniti mrtve ćelije kako bi zraci sunca probili do kože. Na taj način se dobija dubinska preplanulost koja će trajati cijelog ljeta. Za ujednačen ten uradite lagani piling svake dvije nedjelje. Piling možete pripremiti i sami mješavinom šećera i meda, kafe i maslinovog ulja ili ovsenih žitarica i soli.

-->

Hidratacija kože spolja i iznutra

voda1

Ovaj korak je vrlo važan za dobijanje ujednačenog tena. Kožu hranite svakodnevno, posebno onda kada češće boravite na suncu. Posebnu pažnju posvetite dijelovima tela koji vam se najviše suše. To ćete lako uočiti jer koža na tim mjestima najbrže upija. Za preplanulu put tokom sunčanja koristite proizvode koji pružaju zaštitu, ali i hidriraju i podstiču prirodne procese tamnjenja kože. Uz to, kožu je potrebno hidrirati iznutra. Budući da se ljeti pojačano znojimo, treba da pazimo na dovoljan unos vode.

Izbjegavajte tuširanje u vrućoj vodi

tusiranje1

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom isušuje kožu, pa se držite mlake vode i hidrirajućih gelova za tuširanje ako želite da vašu kožu krasi dugotrajna preplanulost. Izbjegavajte i proizvode za depiliranje na bazi kiselina jer oni uklanjaju sloj vaše kože zajedno s bojom.

(Novi.ba/Kurir.rs)