KAD CRIJEVA NE RADE KAKO TREBA: Evo kako da ih izliječite, URADITE SAMO 1 STVAR i osjetit ćete olakšanje

Novosti Zdravlje

Postoji nekoliko važnih stvari koje morate imati na umu kako biste maksimalno iskoristili dobrobiti iz svog obroka. Izaberite sigurno meso.

Biljna ishrana sa zdravim mesom je najbolji izbor za zdrava crijeva. Ali ne žele svi da se odreknu mesa. Ako i dalje jedete meso, morate biti sigurni da su životinje odgajane na pašnjacima, hranjene travom i da meso ne sadrži hormone i antibiotike.

Smanjite unos kofeina i dodajte zeleni čaj. Ako redovno pijete kafu i patite od nedostatka kofeina kada preskočite šolju kafe, isprobajte zeleni čaj koji ima manju dozu kofeina sa dodatnim zdravstvenim blagodatima.

-->

Zeleni čaj sadrži vitamine, minerale i antioksidante koji podržavaju kardiovaskularni sistem, poboljšavaju vaše raspoloženje i poboljšavaju kognitivne funkcije. Ali najbolja vest za vaša creva je da zeleni čaj smiruje upale i vraća ravnotežu u vašem mikrobiomu. Antimikrobna svojstva zelenog čaja pomažu u oslobađanju od neželjenih mikroorganizama, dok istovremeno povećava broj korisnih vrsta poput bifidobakterija i laktobacila. Dakle, ako vas preskakanje jutarnje šoljice kafe dovede do glavobolje, pospanosti i razdražljivosti, pokušajte umesto toga šolju zelenog čaja.

Klonite se GMO. Američka akademija za zaštitu životne sredine (AAEM) poziva lekare propisati dijete bez GMO za sve pacijente. Genetski modifikovana hrana štetna je za životnu sredinu i naše zdravlje, posebno za creva. Mnogi usevi su modifikovani da povećaju količinu pesticida koje biljke mogu podnijeti, što znači da većina njih ostaje u našim proizvodima.

217805-shutterstock-1022265208-ls

Čuvajte se obmanjujućih etiketa na hrani. Pohlepni proizvođači pokušavaju da nas nateraju da kupujemo nezdrave proizvode koristeći varljive termine na etiketama. Evo nekoliko ključnih stvari na koje treba paziti: Prirodni sastojak.

Što se tiče etiketa na hrani, „prirodno“ ne znači apsolutno ništa. Ovo važi za „prirodni ukus“ i „prirodnu boju“, što je samo dotjerani vještački sastojak koji sadrži trag nečega što je nekada bilo u prirodnom stanju.

Limunska kiselina zvuči kao zdrav prirodni sastojak, zar ne? Pogrešno! Dobijanje limunske kiseline iz biljaka je teško i skupo.

Prah od celera je još jedan hemijski napravljen vejštački konzervans prerušen u blagotvorni sastojak. Kada je riječ o etiketama namirnica, termin „organski“ može dovesti u zabludu. Ako pažljivo pogledate police za grickalice i bombone, sigurno ćete pronaći nezdravu hranu sa oznakom „organska“.

Čak se i organska hrana može uzgajati pomoću odobrenih pesticida i herbicida, a organsko lisnato povrće može se tretirati dezinficijensom koji ubija sve bakterije, čak i one potrebne za varenje te hrane. Budite oprezni sa organskim obilježavanjem i uvijek detaljno istražujte kako biste izbjegli opasne toksine.

(stil.kurir.rs)