JEFTINO RJEŠENJE: Namazala sam ZUBE ovom smjesom, i KARIJES JE NESTAO kao rukom odnešen! (RECEPT)

Novosti Zdravlje

Probleme sa karijesom možete riješiti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a u pitanju je kokosovo ulje. Zdravlje zuba je veoma bitno, jer ako zubi nisu zdravi, nije zdrav čitav organizam.

Svako od nas naravno želi imati što ljepše zube. Ipak, zbog toga smo često skloni da vjerujemo reklamama i kupujemo razne hemijske proizvode koji mogi biti itekako štetni za naše zdravlje. Tako npr. mnogi koriste olovku za izbjeljivanje zuba, vodice za ispiranje koje su pune štetnih materija.

woman-having-cavities-inspected-by-dentist-wanting-to-use-home-remedies

Probleme sa karijesom možete riješiti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a u pitanju je kokosovo ulje. Ono nema kalorije, ima antibaterijsko i antikanceriogeno djelovanje i zato se prepručuje za liječenje mnogih bolesti.

Osim toga, prirodan je i zdrav način da izbijelite zube. Pomoći će vam da se riješite i spriječite nastanak karijesa.

Potrebno je samo da uzmete 2 kašike ovog ulja, držite u ustima dok ne dosegne sva mjesta i zube. Mućkajte par minuta, ispljunite i i isperite. Primjetićete značajno poboljšanje nakon nekoliko primjena.  Takođe, kako bi vaši zubi ostali što duže zdravi potrebno je da unosite dosta vitamina, hrane bogate vlaknima kao što su voće, orašasti plodovi i povrće. Najbolje su jabuke, banane, prokulice i grašak.

Jedite žitarice. Sadrže puno vitamina B. Osim toga, žitarice sadrže magnezijum, mineral koji pomaže apsorbiranju kalcijuma i jačanju zuba.

Jedite više morskih plodova ako želite dobiti više vitamina D iz vaših obroka. 

Soda bikarbona 

Na četkicu stavite malo paste za zube te umočite u sodu bikarbonu. Polako i detaljno trljajte zube barem dvije minute, zatim isperite vodom. Nakon toga operite zube samo pastom. Ovaj postupak ponavljajte dva puta mjesečno.

k
Jagode 

Jagode su voće koje se već vijekovima koristi za njegu i izbjeljivanje zuba. Sadrže voćnu kiselinu koja je prirodno sredstvo za izbjeljivanje zuba. Jagodu zgnječite vilicom te je nanesite na četkicu te njome istrljajte zube. Nakon toga ih operite pastom.

Banana 

Unutrašnjim dijelom kore od banane masirajte zube i desni u trajanju od barem dvije minute, te nakon toga operite zube pastom. Vrlo brzo čete primjetiti neverovatne rezultate. Sastojci iz kore ukloniće mrlje sa zuba, uzrokovane hranom i pićem.

Oprezno s bakinim receptima 

Postoje brojni savjeti za izbjeljivanje zuba kojima možete oštetiti gleđ i napraviti više štete nego koristi i zato ih ne smijete koristiti prečesto. Budite oprezni i dobro se informišite prije korišćenja takvih i sličnih bakinih recepata kućne radinosti.

Probajte i ovu smjesu

Za pripremu biće potrebno:

1/4 kašike kokosovog ulja
1/4 kašike kurkume u prahu
1/4 kašike morske soli
Priprema:

Promješajte sastojke do stvaranja homogene smjese, zatim nanesite na četkicu i temeljno očistite zube.

Ne žurite ispirati usta. Sačekajte 2-3 minuta, da smjesa počne djelovati. Zatim, operite zube pastom za zube koju inače koristite.

Osim što posjeduje ljekoviti efekat, ova smjesa će odlično djelovati na opšte stanje zuba, izbjeliće ih, i ojačati.