JEFTIN I UKUSAN NAPITAK KOJI TOPI KILOGRAME NEVJEROVATNOM BRZINOM: Nutricionistkinja Andrijana otkrila kada i kako da ga pijete

Novosti Zdravlje

Foto: Printscreen

Nutricionistkinja Andrijana Ćulafić otkrila sve o popularnom napitku koji pomaže mršavljenje – toploj limunadi.

Nutricionistkinja Andrijana Ćulafić bila je gost emisije “Redakcija” na Kurir TV gde je govorila o zabludama u koje svi upadamo kada je u pitanju smanjanje kilaže.

-->

Ono što sve zanima jeste da li topla limunada, koja je veoma popularna među ženama, efikasna prilikom mršavljenja. 

“Topla limunada je hit, koji zaista ima smisao. Na taj način mi započinjemo dan nečim što doprinosi alkalnosti naših ćelija, koje su pravi štit. Ta čaša limunade ne mora da bude topla, taj napitak na najbolji način budi naše ćelije. Poslije 20-ak minuta ide doručak i to je idelan način da se započne dan”, kaže ona.

“Kada govorimo o metaboličkim problemima, najveći od svih je taj što nemamo uobročenu ishranu. Preskačemo doručak, što iz nedostatka vremena ili navika, a ta limunada je najbolji način da se započne dan za one koji to praktikuju. Važno je da od kuće ponesemo nešto zdravo, a ne da se hranimo po pekarama”, navela je nutricionistkinja.

Kada je u pitanju jutarnja kafa, nutricionisti smatraju da nikako nije dobro piti je na prazan želudac.

“Čak i sa tom limunadom, kafa nikako nije dobra, jer stvara kiselost u organizmu. Najbolje bi bio slijed: limunada, doručak, pa tek onda jutarnja kafica”, kaže Andrijana.

(MONDO/Kurir)