GDJE PROSIPATE TALOG KAFE? SVI PRAVE OGROMNU GREŠKU: Trik znaju samo prave domaćice – EVO ŠTA TREBATE URADITI

Novosti Zdravlje

Sudoper možete vrlo lako zaštopati i uzrokovati daljnje probleme nekim svakodnevnim radnjama o kojima možda nikada niste razmišljali. 

Osim što nije dobro u njega odlagati tanjure pune hrane, nije dobro ni u odvod puštati neke vrste namirnica i kemikalija jer može doći do oštećenja cijevi. 

Kako prenosi Hillcrestplumbing, prva stvar koju nikako ne biste trebali bacati u odvod je mast – vrlo je štetna za cijevi, ali i za okoliš. 

-->
screenshot-27

Može se stvrdnuti i stvoriti začepljenje koje se jako teško uklanja. Pričekajte da se zgusne i stvrdne na sobnoj temperaturi, a onda je bacite u kantu za smeće. 

Jedna stvar koju većina baca u odvod je talog od kave, ali on se ponaša slično kao mast – djeluje poput mulja i začepljuje vam odvod. Bacite ga u smeće ili iskoristite za kompost. 

Ostatke hrane, a posebno kosti nikada ne bacajte u odvod. Kost može probušiti cijev, a nakupljeni ostatci hrane će ga zaštopati. Za kraj, ako imate stare lijekove radije ih odnesite na specijalizirana odlagališta nego da ih puštate u odvod.