EVO KAKO DA OPERETE KOSU AKO ŽELITE DA BRŽE RASTE: Evo u čemu je tajna, frizeri KONAČNO OTKRILI TRIK (FOTO)

Novosti Zdravlje

U kozmetici postoje razni tretmani i proizvodi koji podstiču rast kose, ali hajde da počnemo sa nečim nježnim, prirodnim i jednostavnim – pranje kose, piše Sensa.

Pranje kose, odnosno čišćenje kože glave i korjena kose nije samo stvar higijene, već odrešenim trikovima tokom pranja možete podstaći brži rast kose. Naša kosa je svakodnevno izložena čitavom spektru nepovoljnih uticaja na vasište, kao što su nečistoće, bakterije, ličenje lojnih žlezda, prašina… Stričnjaci ističu da je samo vlasište, usljed znojenja i prljanja, pogodno za razvoj bakterija koje mogu usporiti rast kose. Zbog toga je važno da detaljno i pažljivo, uz masažu, redovno perete kosu i oslobodite kožu glave nepovoljnih činioca.

masna-kosa-naslovna-750x460

Kosa koja je često treitrana proizvodima za oblikovanje kose podložnija je prljanju i rast vlasi se usporava. Zato se potrudite da smanjite korišćenje ovakvih kozmetičkih proizvoda. Takođe, važno je da izaberete šampon i regenerator koji su zaista pogodni za vaš tip kose, a kako biste bili sigurnid a ste izabrali pravi, konsultujte se sa stručnjakom.

-->

Masaža glave tokom pranja je savršen stimulans za rast kose. Počnite jagodicama prstiju da trljate kožu glave od čela, pa sve do potiljka. Osim što pozitivno utiče na kosu, masaža glave je sjajan način da se opustite.

Tokom ispiranja šampona mijenjajte temperaturu na tušu, ali ne naglo toplo-hladno, već na toplije i mlako. Zbog promjena temperature pojačan je protok krvi u gornjim slojevima epidermisa, koji usklađuje sve procese rasta i regeneracije vlasišta. Ovo je posebno efikasno za tanku kosu kojoj je potrebno dodatno toniranje kože.

Budite nježni prema svojoj kosi.