EVO KAKO DA BRZO IZLIJEČITE PREHLADU: Pred spavanje uradite samo jednu stvar, UJUTRU ĆETE SE PROBUDITI KAO NOVI

Novosti Zdravlje

Sa hladnijim danima stigle su i dosadne prehlade. Iako najčešće posežemo za tabletama, najbolje je da prvo pokušate sa ovim savjetima.

Više tečnosti

drinking-lemon-water-before-bed-750x400

Obična voda ili sok ublažiće grebanje u grlu i otpušiće nos. Osim čajeva, preporučuje se i pileća supa, jer nadoknađuje minerale i elektrolite, piše “Telegraf.rs”.

-->

Ispiranje grla

Rastopite kašičicu soli u čaši mlake vode i isperite grlo, kako biste ga očistili od bakterija i virusa. Osim toga, ublažiće sekret koji tjera na kašalj i bolnu upalu.

Lagana gimnastika

vjezba1

Nekoliko lakih vježbica pomoći će imunom sistemu da se izbori s prehladom. Ali, važno je da se organizam ne napreže, a da prilikom fizičke aktivnosti puls ne prelazi sto otkucaja u minutu.

Hranljiva večera

videoblocks-young-attractive-tattooed-blond-girl-in-fancy-dinner-restaurant-licking-greasy-fingers-inappropriate-behaviour-in-public-ruod5a9cz-thumbnail-full01

San je ljekovit, to je poznato, a namirnice koje unesete pred spavanje mogu da pojačaju pozitivan efekat. Stručnjaci preporučuju meso koje nije masno, ribu, pasulj, integralni pirinač, kao i što više svježeg povrća, jer je bogato antioksidansima.

Vruć tuš pred spavanje

is-it-better-to-take-a-shower-in-the-morning-or-in-the-evening-find-out-what-is-for-you

Neposredno pred odlazak u krevet istuširajte se vrućom vodom. To će da opusti mišiće, otkloni drhtavicu, a vrela para će da oslobodi disajne organe.