DOKTORICA IZ HITNE UPOZORAVA: “Ovo Nikako Nemojte Da Pijete Pri Visokim Temperaturama!”

Novosti Zdravlje

Pri visokim temperaturama faktori rizika se geometrijskim progresijom povećavaju – smanjenje pažnje, povećanje razdražljivosti, smanjenje opažanja, neuviđanje opasnosti, opšte izmjenjeno stanje svijesti, smanjenje kritičnosti, istakla je dr Danijela Jevtić.

Doktorica Danijela Jevtić rekla je za RTS da tokom noći u Srbiji nije bilo tragičnih ishoda ali je bilo mnogo kompikacija u smislu puno alkoholisanih osoba koje su stvarale probleme i svojim porodicama i ekipama Hitne pomoći.

Prema njenim riječima, alkohol i toplota nisu dobri saveznici.

-->

“Sve ono što upozoravamo inače treba da ljudi imaju memorisano u glavi – da pri velikim temperaturama faktori rizika se geometrijskim progresijom povećavaju, smanjenje pažnje, povećanje razdražljivosti, smanjenje opažanja, neuviđanje opasnosti, opšte izmjenjeno stanje svijesti, smanjenje kritičnosti, gubitak tečnosti i soli iz organizma dovodi do komplikacija“, istakla je dr Jevtić.

Od 100 poziva, 12 je bilo na javnim mjestima, uz kako kaže, dominaciju alkoholisanih, juče od 108 – 22 na javnim mjestima, uglavnom se radi ili o alkoholisanim stanjima ili o povredama. (haber.ba)