DERMATOLOG OTKRILA NAJBOLJI RECEPT ZA UKLANJANJE CELULITA KOD KUĆE: 1 stvar vam je potrebna, a rezultati već za 14 dana

Novosti Zdravlje

Budite uporni i za dvije nedelje ćete vidjeti da je celulit nestao.

Koža je najveći organ u ljudskom tijelu kroz koji se telo čisti od trećine svih toksina. Vremenom joj se pore začepe, pojavljuje se celulit. Prema riječima stručnjaka, najbolji način da se izborite sa “pomorandžinom korom” jeste tretman čišćenja.

“Jedna od najefikasnijih anticelulitnih metoda je čišćenje kože četkom od prirodnih dlačica. Ova metoda poboljšava limfnu drenažu, cirkulaciju krvi kože, detoksikaciju, a takođe sprječava i smanjuje celulit”, smatra njujorški dermatolog Frančesca Fusko.

-->

Kako pravilno očistiti kožu kod kuće

Kupite četkicu sa prirodnom dlakom sa dugačkom drškom kako biste dosegli do svih dijelova tijela.

celulit

Najbolje je tretman sprovesti ujutru prije tuširanja. Kožu četkajte dugim, intenzivnim potezima, počevši od odozdo nagore. Stomak i zadnjicu tretirajte nježnim, kružnim pokretima.

Važno je da se koža ne “četka” previše oštro, jer je glavni cilj da poboljšate cirkulaciju i protok limfe, a ne da je oštetite. Minimalno vrijeme “čišćenja” je 2 minuta, maksimalno 20 minuta.

Kada završite s četkanjem, istuširajte se naizmenično toplom i hladnom vodom. Na ovaj način ćete stimulisati cirkulaciju krvi.

Nakon tuširanja, pokupite vodu tako što ćete je lagano utapkati peškirom i namažite kožu nekim prirodnim uljem, poput kokosovog.

Ako svakog dana sporovodite ovaj tretman vidjećete nevjerovatne rezultate za samo dvije nedelje, piše Mondo!