AKO OVE 3 STVARI RADITE UJUTRU, NEĆETE SMRŠATI MA KOLIKO SE TRUDILI: Najveći neprijatelji dobre linije

Novosti Zdravlje

Ljeto je stiglo, a tih famoznih pet kilograma nikako da skinete. Čini vam se da radite sve što je u vašoj moći, ali moguće je da pravite ove tri greške. Kako smršati je pitanje na koje danas većina nas želi da zna odgovor, a mi vam donosimo rješenje.

Otkako je krenulo ljetnje vrijeme s pravim tropskim temperaturama, čini se da je jedan od najtraženijih pojmova na internetu “kako smršati”. Svi koji su probali, znaju da nije lako odreći se omiljenih poslastica, tijesta i grickalica, ali problem može da bude i u jutarnjim ritualima koji nas sprječavaju da izgubimo kilograme.

1. Ne popijete čašu vode nakon buđenja

Jednostavna rutina koju mnogi nemaju naviku da praktikuju, a donosi višestruke koristi za organizam.
Mnogi ljudi misle da vodu treba da piju tokom doručka, međutim to je pogrešno. Zadatak vode je da ubrza metabolizam, olakša varenje hrane i ubrza izbacivanje toksina iz organizma. Zato, bez obzira na to da li osjećate žeđ ili ne, potrudite se da svako jutro popijete čašu vode i vidjećete kako masne naslage nestaju.

man-upset-over-belly-fat

2. Stavljate previše šećera i mlijeka u jutarnju kafu

Kafa je prirodni antioksidans i odlična je za probavu, ali problem je ako je pijete sa šećerom, mlijekom  i drugim dodacima. Previše šećera ujutro loše utiče na probavu. Unijećete više kalorija i to će vam otežati mršavljenje. 

3. Preskačete doručak

Čak i ako ujutru ne osjećate glad, postoji razlog zbog kojeg nutricionosti kažu da je doručak najvažniji obrok u danu. Zato ako želite da smršate doručak nikako ne smijete da preskačete. Važno je i koje namrinice doručkujete, a preporučuje se lagan i hranjiv doručak. Smuti je vrlo čest izbor jer ga je lako pripremiti i možete ga jesti i na putu do posla, ako ste u žurbi.. Jednostavan obrok poput zobene kaše ili  voćnog jogurta odličan je izboz za početak dana.