21 tačka na stopalima koja će vas rešiti i najtežih bolesti

Novosti Zdravlje

Na našim stopalima nalaze se refleksne zone mnogih unutrašnjih organa i pritiskom na njih možemo znatno da unapredimo naše zdravlje. Mi ćemo vam pokazati najvažnije tačke i kako da ih masirate.

– Preporučljivo je da masirate celo stopalo, a ne samo određene tačke.Prvo, protegnite i zagrejte stopalo: hodajte bosi po sobi, podignite se nekoliko puta na prste i napravite toplu kupku za stopala,piše “Fokuzz“.
– Trljajte celo stopalo blagim pokretima, a onda pritiskajte svaku aktivnu tačku (3 do 7 sekundi), počevši od prstiju ka peti. Koristite tehnike popur rastezanja (kada masirate prste), kuckanja (sa ivicom dlana), štipanja i trljanja.
– Moguće je da će pojedine tačke biti posebno osetljive. Zo znači da organi odgovorni za njih nisu dobro, pa njih izmasirajte naročito temeljno.
– Refleksne tačke bolnih organa masirajte tako što ćete ih pritiskati palcem, sa pauzama. Proces ne bi trebalo da traje duže od minuta. Ako sve uradite kako treba, bol će nestati.
– Kontraindikacije za masažu stopala jesu: groznica, poremećaj zgrušavanja krvi, pogoršanja hroničnih bolesti, duboke rane ili povrede stopala.

1. GLAVNE ZONE NA STOPALU
I levo i desno stopalo podeljeni su na 5 zona, koje formiraju 4 linije. Svaka zona na stopalu odgovara određenim oblastima na telu i organima koji se nalaze u njima.
2. PRVA ZONA
Lokacija i svrha aktivnih tačaka identične su na oba stopala. Refleksije parnih organa (kao što su oči, na primer), postavljene su na odgovarajućem levom ili desnom stopalu.
3. DRUGA ZONA
Svrha tačaka razlikuje se na levom i desnom stopalu. Refleksnu zonu srca na levom stopalu preporučljivo je da masirate u trenucima jakog uzbuđenja ili stresa.
4. TREĆA ZONA
Razlikuju se tačke na levom i desnom stopalu.
5. ČETVRTA ZONA
Lokacija i svrha tačaka u ovoj zoni ista je i na levom i na desnom stopalu.
6. PETA ZONA