RECEPT KOJI JE ZALUDIO INTERNET: Čitav svijet pravi ovaj “magični kolač”, a evo zašto

Novosti Torte

Magični kolač 3 u 1 trenutno je jedan od najpopularnijih kolača na društvenim mrežama. Iako ima tri sloja, ne može ga biti lakše napraviti i upravo se u tome krije njegova “magija”.
Sastojci:
3 jaja
1 žlica vode

90 g šećera
90 g maslaca (otopljenog)
90 g brašna
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
375 ml mlijeka

Postupak:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa žutanjke stavite u jednu posudu, a bjelanjke u drugu. Dodajte žumanjcima žlicu vode i šećer, pa ručno dobro promiješajte, bez upotrebe miksera.
Kada smjesa postane homogena, postepeno dodajite maslac, istovremeno miješajući smjesu. Koristeći sito dodajte brašno te opet promiješajte.

-->

Dodajte ekstrakt vanilije i sol te promiješajte. Zatim dodajte mlijeko istovremeno miješajući smjesu.
U drugoj posudi zamutite bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Snijeg od bjelanjaka dodajte prvoj smjesi i promiješajte.
Okrugli duboki kalup promjera oko 36 cm premažite masnoćom i izlijte u njega smjesu. Stavite u pećnicu na 150 °C i ostavite da se peče 50 minuta.
Izvadite kolač iz kalupa i pospite šećerom u prahu. Izrežite ga na trokutaste šnite i uživajte u ovom mekanom, 3 u 1 magičnom kolaču.
Iako je kolač napravljen od samo jedne smjese, zbog procesa koji se odvijaju pod djelovanja visoke temperature i gravitacije, on neće biti jednoličan
Kad ga pogledate u presjeku, uočit ćete tri sloja – prvi (pri samom dnu kalupa za pečenje) je čvrst, zatim dođe kremasti u sredini, a gornja trećina je spužvasta. Otud i dolazi naziv ovog kolača – 3 u 1.