PREKRASNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLETI NI NAKON DVA KOMADA

Novosti Torte

Potrebno je:
Za koricu:
300 gr mlevenog plazma keksa
2 kašike šećera u prahu
125 gr margarina
1 dcl soka od narandže
Za beli fil:
400 gr milerama

200 gr kisele pavlake
200 ml slatke pavlake
100 gr šećera u prahu
1 kesica ( 10 gr) želatina
4 kašike vode
Za voćni fil:
600 gr malina
2 dcl vode
10 kašika šećera
20 gr želatina ( 2 kesice od 10 gr)
8 kađika vode

Priprema:
U posudu staviti mlevenu plazmu, šećer u prahu, istopljeni margarin i sok od narandže. Zamesiti da se dobije kompaktna masa i staviti je u kalup sa obrućem prečnika 25 cm. Masu dobro poravnjati da se dobije korica.

-->

Napraviti voćni fil i to 2 puta. U jedan deo fila staviti: U posudu staviti 300 gr maline, 5 kašika šećera i 1 dcl vode. Kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati 1 želatin nabubreo u 4 kašike vode. Masu izmešati da se želatin istopi i ostaviti da se prohladi. Još jednom napraviti ovako, tako da imamo 2 fila od malin e.
Beli deo fila. U posudu staviti mileram, kiselu pavlaku i šećer u prahu. Umutiti mikserom. Umutiti 200 ml slatke pavlake i dodati u mileram. Jedan želatin preliti sa 4 kašike vode, ostaviti da nabubri pa istopiti na tihoj vatri i dodati u fil. Dobro izmešati.
Preko korice staviti 1/2 belog fila, preliti sa filom voćnim. Ostaviti u zamrzivač 15 minuta da se stegne, pa preliti sa 2 delom belog fila. Odozgo preliti drugim delom voćnog fila. Ostaviti da se dobro ohladi.