HLJEB ĆE VAM BITI MEKAN DANIMA – 3 GENIJALNA TRIKA: Posljednji sigurno niste probali, a kad probate ODUŠEVIT ĆETE SE!

Novosti Slana jela

Ako želite da vam hljeb duže traje, ovo su dva trika koja pomažu!

Hleb je jedna od osnovnih namirnica, lako je dostupan i jeftin i praktično ga kupujemo svakog dana.

Ali, postoje i trikovi koji omogućavaju da hljeb traje duže, čak i ako nije bio dugotrajan već “običan” bijeli ili crni.

-->

Kuhinjska krpa

Nemojte hljeb držati u kutiji, već ga umotajte u čistu krpu od prirodnog materijala. Omogućiće da diše taman toliko da se na njemu ne stvara vlaga, a neće mu dozvoliti da se isuši već do sutradan. Kupite nekoliko krpa koje ćete koristiti samo za hljeb.

Papirna kesa

Nabavite papirne kese koje se dobro zatvaraju i u njima čuvajte hljeb. Odlična je opcija za vrste hljeba koje bi trebalo da imaju krckavu koricu.

Zamrzivač

Možda niste znali da hljeb možete da čuvate u zamrzivaču? Ako kupujete rezani ili tost hljeb, ovo je super opcija jer uvek možete izvaditi samo onoliko parčića koliko vam treba. Nabavite kutije za zamrzivač dovoljne veličine, koje se dobro zatvaraju i u njih poređajte komade hleba. Može stajati i šest meseci tako.

Važno je da, kada hljeb odmrzavate, ne uradite to u mikrotalasnoj već da ga ostavite na tacni da se prirodno zagreje na radnoj površini. Još bolja opcija je ako uzimate tost hljeb, jer zaleđeno parče možete staviti direktno u toster. Izaći će krckavo spolja, a meko iznutra!