ZAŠTO JE 14. JUL MAGIČAN DAN: Uradite danas ovo i sreća će vam zakucati na vrata!

Novosti

Numerologija je nauka o brojevima koja vuče korjene još iz antičke Grčke. Numerolozi uz pomoć brojeva i nizova brojeva predviđaju šta će se dogoditi, otkrivaju tajne karaktera, ali ističu da i određeni datumi koji u sebi nose numerološke kodove mogu biti posebni. Baš takav je i današnji dan – 14. jul, piše Lovesensa.rs.

Današnji dan se može smatrati jednim od najproduktivnijih u ovom periodu. Ako ste se iznenada “zaglavili” u nekim odlukama, problemima ili težnjama, današnja energija će vam pomoći da to popravite i steknete veru u najbolje. Kako biste saznali šta numerolozi predviđaju za ovaj dan, najprije moramo odrediti koji broj vlada 14. julom, a to ćemo uraditi tako što ćemo sve cifre iz datuma sabrati, a zatim svesti na jednocifren broj.

Broj 14. jula 2021 – 1 + 4 + 0 + 7 + 2 + 0 + 2 + 1 = 17 , a zatim 1 + 7 = 8.

-->

Danas vlada Osmica i donosi hrabrost, nevjerovatnu energiju i snažnu volju. To znači da ćemo, da bismo postigli svoje trenutne ciljeve, morati da probudimo svoju unutrašnju mudrost i snagu. Ovo je dan slobodnih ljudi, snažnih ličnosti i svih koji teže svom cilju. Glavni simbol ovog dana je zmaj – oličenje snage, mudrosti i Poruka je – budite svoji i ne slijedite tuđe smjernice.

Numerološki savjeti za magični 14. jul 2021. godine:

Pokušajte da djelujete sami kad god je to moguće, više ćete tako ostvariti uspjeha nego u timskom radu.

Oslonite se na svoje iskustvo, a ne na intuiciju. Danas je um snažan!

U ljubavi je moguće da ćete zavoditi ili biti zavedeni.

Potrošite novac na nešto novo – iznenadite sami sebe.

Naučite da kažete NE. Ova magična riječ može vas zaštiti od trošenja vremenai energije, kao i sačuvati od toksičnih ljudi i energetskih vampira.

Koji važni događaji iz prošlosti su se dogodili 14. jula:

14. jula 1789. pobunjeni Parižani zauzeli su Bastilju. Ovaj dan je ušao u istoriju kao dan početka Velike francuske revolucije. Ovo je datum snage, pa ćete sanas će motivisani i odlučni da vladate svojim životom.

14. jula 1865. godine izvršen je prvi uspon na planinu Materhorn u Alpima. Ako uspijete da postignete nešto važno, nemojte se opustiti, već nastavite da gurate samo napred.