ZAGORJELE ŠERPE I TIGANJI BIĆE KA0 NOVI: 0čistite crnu ukorelu masnoću sa dna za 5 minuta, i to bez ribanja!

Novosti

Stare tiganje i šerpe koji su zagoreli, nemojte da bacite. Postoji način da ih očistite i ponovo koristite.


Posle određenog vremena, na tiganju se nakupe ostaci masnoće i pretvore u tvrdokorne braon fleke i spolja i unutra, koje nije lako ukloniti. Žene obično takav tiganj bace. Vi nemojte to da radite, jer ćete nataloženu masnoću očistiti bez muke pomoću ovog trika.

Za ovaj trik potrebni su vam soda bikarbona, so, alkoholno sirće, deterdžent za sudove i papirnati ubrusi. A što je najbolje od svega – tiganj će za kratko vreme biti čist. Preko tamnih ukorelih mrlja prvo pospite so, zatim sodu bikarbonu i odozgo sipajte tečni deterdžent za sudove. Istrljajte malo žicom za ribanje da se sve sjedini, pa na smesu stavite papirni ubrus (3-4 komada) i sve obilno prelijte sićetom.

Ostavite da stoji 5 minuta (možete i duže) pa sklonite ubruse. Videćete da se prljavština i ukorela masnoća lako skidaju zajedno sa ubrusom. Nakon toga, operite tiganj deterdžentom za sudove i vodom.

Video je brzo prikupio gotovo 70 miliona pregleda, a ima i preko tri miliona komentara, koje su napisali ljudi oduševljeni ovim trikom. “Vau, izgleda kao potpuno nov, ovu ću sigurno isprobati”, napisala je jedna žena. “Neverovatno! Isprobaću ovo!”, napisala je druga.

NAJZENA.RS