VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE RODITELJE: Ovom Su Detete IZGORELE Oči Zbog IGRAČKE KOJU MNOGI IMAJU U SVOJOJ KUĆI! Odmah OVO Bacite U Smeće!

Novosti

Danas vam donosimo jednu jako važnu vijest, koja je bitna za sve ljude koji su roditelji ili koji će uskoro da postanu. Radi se o upozorenju koje glasi, et laser pokazivači nisu igračke za djecu!

Kako prenosi jedan australijski medij ABC, jedan je tinejdžer iz Tasmanije izgubio 75 posto vida, kako se igrao sa baš ovom napravom. Sada očni ljekari širom svijeta upozoravaju roditelje da postoji opasnost kada se laser pokazivač uperi u BEC. Pošto se igrao sa popularnim nazivom “laser”, ovaj dječak koji ima 14 godina je trajno oštetio svoj vid i otišao kod očnog doktora Bena Armitaža. Doktor Bena je medije rekao da je dječak svijetlio prema svojim očima laserskim pokazivačem u kratkom vremenu, pa je tako uspio da izgubi oko 75 posto vida, i to u oba oka.

Tako je zadnji dio njegovih očiju imao laserske opekotine, što znači da je uspio da sagori cijelu zjenicu koja se proteže upravo dotle. Iako ovaj dječak nije osjetio nikakvu bol u toku ovog incidenta, njegov je vid oštećen bio istog trenutka. Očni doktor Armitaž je objasnio kako je oštećen centralni dio oka najviše od svega, i da se ne može ovo spraviti ni nnaočarima.

-->

Sada je studija Centar za radiološko zdravlje u Americi FDA, administracija za hranu i lijekove, pokazala kako je laser pokazivač jačine 5 mW i da može da ošteti oko, dok za jedan koji imaju jačinu oko 3 i 5 mW nema prijavljenih slučajeva povreda kod ljudi. Potrebno je da podijelite ovo upozorenje, i da tako upozorite sve roditelje na ovu neočekivanu opasnost koja ne boli, ali ostavlja djecu bez vida.