UBIJAJU VAS KOMARCI I NE ZNATE ŠTA ĆETE? Doktor Nestorović Otkriva Da Ovu BILJKU Držite U Frižideru 5 Dana I Onda Uradite OVO!

Novosti

Doktor Branimir Nestorović savjetuje kako da zaštitite sebe i svoje najmilije od krvopija i to na potpuno prirodan način.

Doktor Branimir Nestorović kaže da postoje jednostavni, prirodni načini da se odbiju komarci poput korišćenja vitamina B kompleksa, posebno B1 vitamin koji ima miris koji odbija ženske komarce – koje ubadaju.

– Kada piju ovaj vitamin, komarci bježe jer im je miris znoja neprijatan, a sličan efekat ima i bijeli luk – tvrdi Nestorović za Link TV.

-->

Nestorović kao posebno efikasan način odbijanja insekata navodi i jednu našu staru biljku – koprivu.

– Kopriva ubija sve što postoji. Uberete koprivu i stavite je da stoji u frižideru pet dana u vodi i sa tom vodom isprskate kuću i insekti nestaju za nekoliko sati – tvrdi on.

Stare biljke poput koprive su vremenom razvile odbrambene sisteme koji ih štite od virusa, bakterija, gljivica i od drugih biljaka, pa su zato efikasne.

Ako do uboda ipak dođe, svrab predstavlja jedan od najvećih problema, a Nestorović kao rešenje predlaže još jedan stari recept – eozin.

– Eozin pomaže, crvena boja koja se namaže da bi se smanjio svrab i spriječila infekcija. Ali ako se naprave plikovi i krastice, onda to ne vrijedi, i na red dolazi novi stari lijek – cink oksid – mast koju zovemo cinkova mast i koja može da se maže par puta dnevno jer ima antiseptičko i antialergijsko dejstvo – objašnjava Nestorović.,prenosi Republika.

Dakle, ako želite da se spasite ovih dosadnih insekata, potrebno je da rješenje potražite u prirodnim preparatima, umesto da posežete za hemikalijama koje mogu da imaju i nuspojave. (novi.ba)