TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA RUSA KOJI JE OSVOJIO SVIJET – on uopšte nije dijete: Zapanjit ćete se kad čujete KOLIKO GODINA IMA

Novosti

Koju god društvenu mrežu da koristite i na kojem god govornom području da se nalazite nemoguće je da vam na news feed ne ispadne neki mim ili video prilog u kojem je glavna zvijezda takozvani Mini Habib. Čini se da se samo odjednom pojavio i odmah zauzeo “scenu”, najprije TikToka, pa onda i ostalih mreža.

Njegovi postovi su postali viralni, a životna priča je jednako upečatljiva koliko i sadržaj koji objavljuje.

Iako je na društvenim mrežama prisutan od 2020. godine, prava atrakcija je postao nakon videa u kojem simulira tuču sa tinejdžerom Abdulom Rozikom.

hasbulla-magomedov-abdu-rozik-1

Od tog posta, pa do snimka kako jede hamburger, reklo bi se da se stvarno “ne može pobjeći” od njega sa društvenih mreža.

Ovo je njegova životna priča:

Sigurno ste se ili nasmijali ili pomislili da je bezveze da se koriste fotografije i snimci djeteta zbog zabave. Mjali dečak u odijelu i sa kapicom na glavu izgleda kao “starmali” pa oni neupućeni su govorili da je tužno izlagati dijete ovakvim zadacima i izazovima.

Tu su i video prilozi u kojima vozi automobil i motor pa je bilo i smiješno i čudno kako jedno dijete da ZNA sve to i ko mu je dozvolio. Istina je drugačija.

Ipak, Hasbulla Magomedov, kako mu je pravo ime, nije dijete već osamnaestogodišnjak iz Rusije. On ima genetski poremećaj zbog kojeg ima dječije karakteristike poput pištavog glasa i niskog rasta. Visok je 1.3 metara i kažu da je težak svega 16 kilograma. Često ga porede sa petogodišnjakom.

Rođen je u Mahačkalu, grad u Rusiji, u kojem živi oko 600 hiljada ljudi. U tom gradu rođen je i bivši UFC prvak u lakoj kategoriji Habib Nurmagomed po kojem je i dobio nadimak Mini Habib.

b2dab-16231604871645-800

foto: Instagram

Nerijetko objavljuje videe kako upravo on nadjača ovog sportistu, pa su ih mnogi povezivali odnosno mislili da su u srodstvu. Zapravo su samo poznanici.

Kako je rekao za ruske medije, bloger je postao iz čiste zabave, a nije očekivao da će imati toliko fanova i da će mu ljudi prilaziti na ulici.

– Nisam zainteresovan da se ovim bavim duže vrijeme. Voleo bih da upišem teologiju i da to bude moj životni poziv. Vidim da ljude zabavlja sadržaj koji objavljujem, pa ću sigurno još neko vrijeme da snimam, ali mi to nije životni cilj – rekao je on.

Izvor:
Noizz.rs