TUMAČ SNOVA/ EVO ŠTA TAČNO ZNAČI USNITI POKOJNIKA: Veliku razliku pravi koga ste sanjali i na koji način

Novosti

Foto: Shutterstock

Tumačenje ovog sna zavisi od osobe koju ste usnili i situacije kako ste sanjali preminulog

San u kome se pojavljuje preminula draga osoba, obično nije ni malo prijatan. Ipak, to je jedan od najupečatljivijih snova koje sanjamo, iako ovakva vrsta sna ne mora nužno biti noćna mora. Šta znači sanjati pokojnika? Postoji mnogo tumačenja ovog sna koji zavise od konkretne situacije kako ste ga sanjali.

Zato je vrlo važno da zapamtite što više detalja iz vašeg sna kako biste ga mogli bolje protumačiti. Možemo sanjati osobu koja je mrtva na toliko načina: da ponovo umire u snu, da hoće nešto da nam kaže, da nam pruži, možda čak ni ne poznajemo tu osobu, možete i sanjati da je neko ko je u realnosti živ umro u vašem snu.

Šta znači sanjati pokojnika?

Sanjati pokojnika bilo da je skoro umro ili tome ima više godina obično znači da vam je ta osoba bila prilično draga i da vam nedostaje. Ne mora značiti da svaki san sa pokojnikom ima loš predznak.

Ako sanjate nekog ko je mrtav, to može ukazivati na to da prolazite kroz velike promjene u životu, ili da vam tranzicije tek predstoje. Jer smrt nije ništa drugo do prelaska sa ovog svijeta na drugi svijet.

U realnosti sanjati preminulog može značiti da vam predstoje selidbe, nov posao, brak, nova veza, rađanje djeteta – nešto će se promijeniti u vašem životu.

Sa druge strane, ovakav san može biti i vaš doživljaj sasvim običnih i nebitnih stvari u vašem životu, koje vama uzrokuju stres.

Sanjati pokojnika da ponovo umire

Nerijetko kada sanjamo preminule osobe u snu one ponovo umiru. To pokazuje da nam je smrt te osobe bila traumatična, da i dalje nismo preboljeli nečiju smrt i da smo i dalje u žalosti.

Ipak, u narodnim tumačenjima, sanjati pokojnika da ponovo umire može imati i sasvim suprotno značenje. Smatra se da to znači da preminula osoba više ne osjeća da žalite za njim, pa vam dolazi u san i ponovo umire da vas “podseti” na sebe.

Preporučuje se da nakon ovog sna odete u crkvu i zapalite sveću mrtvima, ili posjetite grob te osobe, kako bi ona znala da je niste zaboravili i da ste u žalosti.

Isto značenje ima i sanjati da ste na sahrani pokojnika. Time vam ta osoba poručuje da želi da posjetite njen grob.

Šta znači kad vam pokojnik traži nešto u snu?

Nažalost, ako sanjate da pokojnik nešto od vas zahteva to ima loš predznak. U budućnosti će vam se dogoditi neki neuspeh i imaćete gubitke.

I ovakva vrsta snova jer dobra jer vam daje vremena da se pripremite na to što će se desiti i znaćete da ne treba da započinjete nove stvari u ovom periodu, jer će one biti osuđene na neuspjeh.

Sanjati pokojnika da je živ ili da je oživio

Sanjati pokojnika da je živ se uglavnom tumači time da niste očekivali da će ta osoba umrijeti, da vas je njena smrt duboko pogodila. Ovakve snove uglavnom sanjaju osobe čija je draga osoba imala nasilnu ili brzu smrt, kao na primjer, saobraćajnu nesreću.

Takođe, ovo pokazuje da ste možda imali nerazjašnjene odnose sa tom osobom, pa vam je potrebno da barem u vašem snu bude živa kako biste nešto razriješili. To mogu biti svađe, nedovršeni odnosi, ili neko obećanje koje vi ili pokojnik nije stigao da ostvari.

Kad pokojnik u snu daje novac

Novac ima posebnu simboliku u snovima i obično označava dobra predskazanja, da ćete ostvariti prosperitet, da će se vaši planovi i ciljevi ostvariti i da se trenutno nalazite na doborom putu u životu.

Sanjati pokojnika da ti daje novac isto ima pozitivno značenje, jer vam pokazuje da sile sa onog svijeta paze na vas i da sve što sada započnete će biti uspješno.

Obratite pažnju na raspoloženje pokojnika

Nekih snova se sjećamo do detalja i da bi ste što bolje protumačili san bitno je da se sjetite što više sitnica možete, a jedna od njih je i kakvo je bilo raspoloženje pokojnika.

Sanjati pokojnika da je ljut tumačenje je da vi osjećate krivicu zbog nečega, da ste se posvađali sa tom osobom dok je bila živa pa su ostali nerazriješeni odnosi.

Možda i sami smatrate da se niste dovoljno dobro ophodili prema preminulom i da ste ga mogli bolje tretirati. Zato ako sanjate pokonika koji je ljut na vas, preporučujemo vam da odete na njegov grob i molite ga za oproštaj.

Ako je pokojnik srećan, ako je nasmijan to znači da vas očekuju lijepe vijesti, da ne morate ni za šta da brinete i da će sve biti kako treba. Vaši bližnji vas paze i okruženi ste ljubavlju.

Sanjati pokojne roditelje

Postoji razlika između toga da li ste sanjali roditelje koji su već umrli ili su u vašem snu bili mrtvi. Sanjati da su živi ljudi da su dobre i pored sve intuicije znači da ste tim ljudima “produžili život” i da se njima neće dogoditi ništa loše.

Sanjati pokojnog oca

Otac, očinska figura se vezuje za stabilnost, sigurnost, odlučnost, podršku. Zato sanjati pokojnog oca znači da vam otac nedostaje, da vam fali stabilnost i osjećaj sigurnosti koji vam je pružao.

Ako vam je pokojni otac došao u san to znači da želi da vam pokaže da ste na dobrom životnom putu. Otac se obično pojavljuje u snu kada imate problema da se odlučite za nešto, pa je tu za vas da vam pomogne da prevagnete.

Uzmite u obzir i da je mnogo veća mogućnost da ćete imati snove sa članovima vaše porodice ako ste živeli sa njima, zato što ste ih viđali svakodnevno, a naš mozak često u snove ubacuje ono što nam se svakodnevno događa ili nešto što je ostavilo utisak na nas.

Zato je sasvim normalno sanjati pokojnika iz kuće koji je skoro umro. No, ako sanjate pokojnika koga dugo niste vidjeli, sa kojim ne živite, koji je umro davno, to već ima znatno jaču simboliku i može se tumačiti.

Sanjati pokojnu majku

Majka je oslonac, zaštitnica, simbol za brigu, bezuslovnu ljubav, ali i za snagu. Majke su toliko snažne da se na njih oslanja čitava porodica. Sanjati pokojnu majku znači da vam nedostaje, da vam fali njena ljubav, njena podrška i sve što može samo jedna majka da da, bez obzira na to koliko godina imate.

Ako vam se majka pojavljuje u snu to može značiti da je vreme da zamenite vašu majku, da vi postajete stub porodice i da treba da postanete sve ono šta je ona bila vama. Majka simboliše podršku i razna pozitivna osećanja, zato se sanjati majku tumači kao dobar znak.

No, ako ste imali loš odnos sa majkom i ako generalno vaša majka nije bila dobra osoba, niti vas je dobro tretirala, ovakav san će vas samo uznemiriti i nemojte mu pridavati posebnog značaja.

Šta znači sanjati razgovor sa pokojnikom?

Sanjati pokojnika i kako pričate sa njim se može protumačiti da od nekog ko je pametniji od vas tražite savjet. Da vam je potrebna nečija podrška i da ne znate kako tačno da postupite u datoj situaciji.

Sve zavisi od toga kakav ste razgovor imali i da li se sjećate šta vam je pokojnik rekao. Ako vam je savjetovao nešto u snu, poslušajte njegov savet. A ukoliko vam u snu nije rečeno ništa konkretno, nemojte tome pridavati previše značaja.

Postoji još jedno tumačenje gdje pričati sa pokojnikom znači da se oko vas nalazi mnogo negativne energije. Da treba da se pazite od nekih osoba, jer vam ne žele dobro, ili da se u vašoj blizini nalazi neko toksičan.

Razgovor sa osobom koja je preminula može značiti da se pretrpeli velike materijalne gubitke, ili da vam tek slede materijalni gubici.

Ovo su samo neka od tumačenja šta znači sanjati pokojnika. A ako se ni u jednom tumačenju koje vam je ponuđeno ne možete pronaći, to prosto znači da vam je ta osoba značila u životu, da biste voljeli da je tu i to je sasvim u redu. Period tugovanja za voljenim preminulim osobama nema kraj, samo naviknemo vremenom da živimo sa tim da ih više nema, a nikad to stvarno ne prebolimo.

(Stil.kurir.rs)