TRIK OD 10 SEKUNDI KOJI ĆE VAM POMOĆI DA SMRŠATE: Prvo ovo uradite kad ustanete iz kreveta

Novosti

Iako nije pohvalno voditi računa o kilogramima samo kada dođe ljeto i vrijeme da pokažemo tijelu u kupaćem kostimu, ipak, većina nas to čini. Zatvorena zimska garderoba nam dozvoljava da se opustimo, pa onda tragamo za nekom instant efikasnom dijetom.

bosazyer3jx61

Studija objavljena u naučnom časopisu „Plos one”, koju je vodila Elina Helender sa Tampere Univerziteta u Finskoj, predlaže kako da smršate nakon samo mjesec dana i to samo što ćete u svoju dnevnu rutinu uvesti jednu stvar. Ukoliko želite da smršate što prije, mjerite se svakog jutra.

“Ustanite iz kreveta, idite do kupatila i odmah potom stanite na vagu da se izmjerite. Neka vam ovo postane navika koju ćete upražnjavati svakog dana”,  objasnio je Roj fitnes trener Maršal Roj.

-->

Istraživanje je pokazalo da su žene koje su mjerile težinu svakog dana, brže mršavile u odnosu na one koje su to činile jednom nedjeljno. Od 1800 učesnika istraživanja oni koji se se mjerili svakog dana tokom godinu dana imali su u prosjeku 10 kilograma manje od onih koji su to činili jednom mjesečno.