TREBA VAM SAMO ŠOLJA! Evo kako da saznate da li vam zamrzivač dobro radi ili je postao leglo bakterija

Novosti

Ako niste sigurni da li vam zamrzivač radi kako treba, jedan jednostavan trik će to pokazati. Potreban vam je samo jedan dinar i malo vremena!

Jedan od trikova koje na Internetu pominju vezano za održavanje zamrzivača vezan je za odgovor na ključno pitanje, da li zamrzivač radi kako treba? Ako ne, rizikujete da se hrana u njemu pokvari i prestane da bude bezbijedna za jelo, a račun za struju će “skočiti” jer uređaj pokušava da održi temperaturu.

san-kuehlschrank

Ako planirate odmor, vjerovatno nećete ostaviti baš prepun zamrzivač, ali sve i da je tako, pronađite u njemu mjesta za jednu šolju. Napunite je vodom skoro do vrha i ostavite da se potpuno zamrzne, a onda na površinu zaleđene vode stavite jedan dinar. 

Kada se vratite sa odmora, makar to bilo i poslije samo nekoliko dana, dinar bi trebalo da se i dalje nalazi na površini vode.

Ali ako je “potonuo” u led, i nalazi se već na polovini šolje, to je siguran znak da zamrzivač ne radi kako treba. Moguće je i da je nestajala struja, i da vam se hrana, zajedno sa vodom u šolji, odmrzla i ponovo zamrzla što postavlja veliko pitanje oko njene bezbijednosti za jelo. Trenutak je da pozovete električara!