STAVITE ŠTIPALJKU ZA VEŠ U AUTOMOBIL: U roku od jedne minute VIDJET ĆETE ZAŠTO! Sve više vozača ovo radi

Novosti

Žlite li da vaš automobil uvijek lijepo miriše i pruži vam udobnu vožnju ne morate ga opskrbiti kupovnim mirisima koji često sadrže i hemikalije.

Napravite sami prirodan miris za auto koji će vas neće koštati puno novca,  a gotovo je u 5 sekundi.

#Lupon

Sve što vam treba je drvena štipaljka za veš i eterično ulje po želji. Štipaljku natopite sa nekoliko kapi ulja pa je pričvrstite na otvor za ventilaciju, gdje se i inače stavljaju kupovni tekući mirisi za automobil. 

574229-automobil-ls

Zahvaljujući protoku vazduha miris će se proširiti po unutrašnjosti automobila.

Kako bi vam vožnja bila što ugodnija i manje stresna, izdvojili smo 5 eteričnih ulja koja djeluju opuštajuće, antistresno i smanjuju napetost i sadrže ekstrakte sljedećih biljaka, piše “zadovoljna.hr”.

1. Crvena mandarina sadrži male količine N-metilantranilata koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, naročito kod hiperaktivne djece i pomaže kod nesanice, stresa i depresije.
 
2. Manuka
 djeluje umirujuće, smanjuje stres i napetost, ublažava bolove i opušta napetost u mišićima.

3. Limunska trava smanjuje glavobolju i migrenu i ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu i pomaže opuštanje mišića.

4. Lavanda, između ostalog, pomaže kod glavobolje, migrene i astme, a oteraće i insekte koji mogu da zalutaju u automobil.5. Arapski jasmin djeluje smirujuće i pomaže kod anksioznosti. Lepo se kombinuje s citrusima i drvenastim uljima poput plavog čempresa i sandala.