Sestre Od 18 I 12 Godina POGINULE Od Udara GROMA: Tu Je Bio I Njihov Brat, A Evo Šta Se Njemu Desilo

Novosti

Dve sestre Benedikt Mirset (18) i Viktorija Mirset (12) poginule su usled udara groma tokom planinarenja na području Haraid u Norveškoj.

Kako navode tamošnji istražni organi, obe setre iz Osla izgubile su živote, dok je njihov brat koji je planinario sa njima, teško povređen.

U trenutku nevremena troje tinejdžera bili su na planinskom vencu Melshorn u oblasti Hareid, prenose tamošnji mediji.

Preživeli brat, koji nije imenovan, hitno je transportovan u obližnju bolnicu gde mu je ukazana pomoć i reanimacija, a u vrlo kritičnom stanju transportovan je u zdravstveni centar u Bergenu, drugom po veličini gradu u Norveškoj.

Gradonačelnik Haraida Bernt Brandal opisao je smrt sestara duboko tragičnim događajem.

– Zaista mi je žao ovih mladih ljudi, ovo je neopisiva tragedija koja nas je duboko pogodila. Bili suna planini po lepom i sunčanom vremenu. Ništa nije ukazivalo na to da bi moglo da usledi nevreme i da se vreme izuteno brzo promeni – javlja norveški NRK.

Isti medij izvestio je da je u vreme tragedije bilo nezapamćeno nevreme na tom području i da je na tom mestu zabeleženo više od 800 udara groma.

Gradonačelnica Osla Marijane Bergen istakla je da je smrt sestara izuzetno pogodila gradsku zajednicu.

– Moje najiskrenije misli usmerene su ka roditeljima devojčica, detetu koje je u bolnici i užoj porodici i prijateljima – objavila je Bergen na Fejsbuku.

Toril Regen, direktorka srednje škole u Oslu koju je pohađala poginula Benedikt, opisala je devojčicu kao uzornu učenicu. (objektiv.rs)