PREPOZNAJTE DA LI STE U OPASNOSTI OD INFARKTA: Hirurg sa VMA upozorio – NA 1 STVAR POSEBNO MORATE PAZITI, SRCE VAM JE UGROŽENO

Novosti

Doktor sa VMA dao savjete za očuvanje srca, posebno podvukao jednu stvar koju nećete primijetiti a povećava rizik!

Ljeto je stiglo, klime rade punom parom, i sve je više poziva hitnim službama u Srbiji. Doktor Vladimir Mandarić, glavni dežurni hirurg i kardiohirurg na Vojnomedicinskoj akademiji, rekao je da ovakvo vrijeme može dovesti do velikih komplikacija čak i kod potpuno zdravih i mladih ljudi.

“Morate se prilagoditi vremenu, hidratacija organizma je najvažnija, na prvom mjestu. Mi preko kože, znojenjem, možemo da izgubimo i litar tečnosti, a da toga ne budemo svjesni. Pijte vodu, naravno, i hladite se u kućnim uslovima bez velike razlike u temperaturi”, rekao je dr Mandarić.

-->

“Mi ne razmišljamo o tome kako klimatizujemo prostor, razlike budu po 20 stepeni Celzijusa što dovodi do strahovitih kardioloških problema. I temperatura spoljašnjeg vazduha pravi problem kod hroničnih bolesnika, ukoliko ne prilagode način života i terapiju, dovešće se do infarkta a tada je potreban angažman ljekara”, rekao je on.

“Bilo je puno i davljenja ovih dana, po rekama i bazenima. Kada je napolju 45 na Suncu, a mi uđemo u hladnu vodu, čak i mlađi ljudi mogu da imaju velike kardiološke probleme”, upozorio je dr Mandarić u Jutarnjem progamu RTS-a.

(MONDO)