POGLEDAJTE PRIZOR NA PLAŽI U HRVATSKOJ, Jutros Uslikano: Gosti Ogorčeni, “POGLEDAJTE OVO, NEKA NEKO REAGIRA”

Novosti

Potez mlade načelnice Podgore Petre Radić koja je jučer naredila uklanjanje svih rekvizita s plaže naišao je na odobravanje mnogih građana, a među njima je i Valentino Ivanković. 

On se redakciji “Večernjeg.hr” javio u nadi da bi se protiv prakse “rezerviranja” mjesta na plaži mogle uključiti lokalne vlasti i u drugim mjestima. 

2

Foto: Večernji.hr

– Evo slike od prije pola sata. U 6:45 na plaži u Tučepima slobodna mjesta u hladu već su zauzeta. Molio bih vas objavu, možda da se netko i ovdje sjeti pokupiti ručnike pa da svi imamo hlad, a ne da se na godišnjem moramo dizati u 5 sati ujutro – požalio se čitatelj. 

n1

Foto: Večernji.hr

 Podsjetimo, načelnica Podgore jučer je nakon uklanjanja ručnika i ostalih rekvizita poručila da želi slobodnu plažu za sve. 

– To isto želim i sutra, preksutra, dogodine… – poručila je Radić, podsjetivši da je plaža pomorsko dobro, a time i vlasništvo svih građana. Zauzimanje mjesta na popularnim plažama problem je koji se u hrvatskoj javnosti provlači već godinama, gotovo svake sezone. 

Proteklih godina tako smo svjedočili i akcijama mještana u različitim dijelovima zemlje koji su uzeli stvari u svoje ruke te uklanjali rekvizite, a jednom su ih i zapalili. Kako bi se izbjegla takva rješenja, u mnogim mjestima se u rješavanje problema uključila i vlast pa su rekvizite uklanjali komunalni redari, no čini se da mnogi i dalje ne odustaju.