Pitala sam na jednoj plaži u Herceg Novom zašto su svuda ležaljke 3, 4 EURA, a SAMO KOD njih 10 i odgovor će NALJUTITI SVE: Ipak, za mene je to IDEJA GODINE!

Novosti

Foto: Ilustracija

Svi koji su ikada posjetili Boku Kotorsku znaju da je većina plaža ovdje relativno slična, posebno u gradskoj zoni. Betonske su i kamenite, imaju svoj šmek, a sve je manje onih divljih i neuređenih i na istim je redovno gužva i borba za peškir.

No, ja volim šmek ovog dijela Jadrana i uvijek mu se rado vraćam, a kolima ili brodićem često obilazim neke ušuškane, predivne plaže koje nisu tako lako dostupne. Naravno, ponekad rado odem i na gradske plaže pa se i tu dobro provedem, te sam se pre nekoliko dana zaputila upravo ka jednoj od njih u Herceg Novom.

Sve plaže pored samog šetališta su identične, a vidjela sam da se i cijene za ležaljku ne razlikuju puno – svuda su 3 do 4 eura. Sasvim pristojno, bar ako mene pitate, iako će svi da u glas da graknu KAKO SE U GRČKOJ LEŽALJKA NI NE PLAĆA KAD NARUČIŠ KAFU, što je istina samo ako ljetujete na Halkidikiju.

No, nekako se desilo da sam u moru istih plaža nabasala baš na onu gdje je ležaljka čitavih 10 eura. Samo sekundu nakon pitanja koja je cijene ležaljke, dobila sam i objašnjenje zašto je to tako.

“Jel imate djecu? Ako imate – ovdje za njih nije dozvoljeno”, rekao mi je jedan od zaposlenih.

“Nemam”, odgovorila sam zbunjeno, a on se nadovezao: “Ovdje ih neće ni biti, nikog nema da vam skače nad glavom i pravi buku”.

Iskreno, 10 eura mi je delovalo prilično puno za plažu koja ne nudi ništa posebno drugačije u odnosu na ostale, posebno ako uzmemo u obzir da je ležaljka na plaži udaljenoj 2 metra bila duplo jeftinija.

S druge strane već sam bila tu gde jesam, a i sjetila sam se užasne gužve i buke prethodnih godina, pa sam riješila da sebi priuštim taj “luksuz”. I nisam pogrešila!

Zvuči okrutno i znam da će me sve premajke ikada razapeti na krst, ali provela sam dan u raju. Niko se nije drao, trčao oko moje ležaljke, cikao, plakao, besumočno skakao u vodu, prskao me do besvijesti, uznemiravao, skakao oko mene i još bezbroj uznemiravajućih aktivnosti koje remete mir i relaksaciju!

Stavova je puno i sve ih poštujem, ali vjerujem da je uvijek dobro imati izbor , pa tako i plažu gdje je djeci zabranjen pristup!

(Zenablic.rs)