“Nisam radila botoks, ali ovo popijem svako jutro”: SALMA HAYEK OTKRILA SVOJU TAJNU, LICE BEZ BORA duguje MAGIČNOM NAPITKU od 4 domaća sastojka

Novosti

Ako je i bilo plastičnih operacija – na Selminom licu se ne vide tragovi istih, a i sama je prošle godine istakla da nije radila botoks niti druge procedure za podmlađivanje.

Čini se da je tajna njenog dobrog izgleda u genetici, pažljivo osmišljenoj rutini nejge, ali i jednoj korisnoj, zdravoj navici. Naime, lijepa Meksikanka je nedavno na svom Instagram nalogu priznala da svako jutro pije sok za ljepotu od četiri jednostavna sastojka, a potom je i otkrila recept za isti.

Ovaj domaći sok ne samo da čini da koža izgleda blistavo i sjajno, već ima i niz zdravstvenih benefita na naše tijelo i organizam, te bustuje energiju. Pravi se lako i jednostavno – sve što treba jeste da izmiksate sljedeća četiri sastojka:

-->

1. Vitamin C: Selma u svom receptu koristi sveže pomorandže. One su dobar izvor ovog vitamina C, a takođe jačaju imunitet, blagotovorno utiču na probavu i popravljaju raspoloženje.

2. Kurkuma: Glumica potom u sok od narandže dodaje svježu kurkumu – superzačin koji ima blagotvorno dejstvo na organizam, ali i lepotu uopšte. Djeluje antibakterijski i antiupalno.

3. Crni biber: Ova 54-godišnjakinja istakla je da dodaje malo crnog bibera u sok, jer to pomaže tijelu da brže upije kurkuma. Još jedan plus jeste taj što ovaj začin ubrzava metabolizam.

4. Pasji trn: Ova biljka je nevjerovatno bogat izvor vitamina C i vitamina b12. Sadrži i puno kolagena, ali i podstiče tijelo da ga proizvodi, tako da je jasno zašto ima regenerativni efekat na kožu, kosu i nokte. Najbolje je da ovu biljku nabavite u obliku ulja i dodate nekoliko kapi u Selmin sok za ljepotu.

https://www.instagram.com/p/CP6UhxANHWs/

(Zena.blic.rs)