NE TROŠITE NOVAC, NAPRAVITE DOMAĆI OMEKŠIVAČ ZA VEŠ: Miris na odjeći ostaje danima, EVO ŠTA VAM JE POTREBNO

Novosti

Za ljubitelje svega naturalnog predlažem još jednu zanimljivu mogućnost – da napravite prirodni omekšivač rublja. Postoje različite varijante pravljenja istih, koje sam testirala, ali ova je po mom mišljenju jedna od najboljih. Isprobala sam je, sada koristim stalno i vama je toplo preporučujem.

Ako želite napraviti omekšivač rublja svojima rukama, a da bude bezbjedan po vas i okolinu, jeftin ali efikasan, onda je ovaj recept za vas.

prirodni-omeksivac-1

Prirodni omekšivač rublja. Recept:

-->

– 100 gr sode bikarbone

– 150 ml tople vode

– 800 ml alkoholnog sirćeta (moze i jabukovo)

– eterična ulja (po želji)

1. Pomješajte vodu i sirće i polako dodajte sodu bikarbonu, stalno mješajući. Sačekajte završetak reakcije, koja može biti veoma burna ( u smislu pjenušanja i iskipljenja, pa da se pripremite). Zato preporučujem da sve sastojke mješate u većem sudu.

2. Sada smjesu prespite u drugu ambalažu, u kojoj ćete čuvati vaš omekšivač. U mom slučaju to je bila prazna flaša od šampona.

3. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, po vašem ukusu, zatvorite čepom i dobro promućkajte.

Vas prirodni omekšivač je gotov!

Koristila sam eterično ulje čajnog drveta i jele, po desetak kapi od svakog.

Možete, recimo, koristiti kombinaciju limun+lavanda ili čajno drvo+eukaliptus. Odlična kombinacija. Ali, sve je stvar vašeg ukusa. Moja kombinacija mi se sviđa, miriše svježe, prijatno i prirodno.

A rublje je zaista mekano na dodir, čak i svilenkasto.

Prije svake upotrebe flašu sa omekšivačem malo promućkajte!

Uspješno i mirišljavo vam pranje!