“MOŽETE LI MI DATI NJEN BROJ TELEFONA?” Novak Đoković iznenadio na konferenciji u Tokiju, a tek kad vidite ko je ona…

Novosti

Novak Đoković došao je na Olimpijadu u Tokijo sa ciljem da osvoji zlatnu medalju, a na konferenciji za štampu svojim odgovorom nasmijao je sve.

Jedno od pitanja na konferenciji je bilo vezano za “Zlatni slem”, odnosno osvajanje sva četiri grend slema u sezoni i Olimpijske igre. Nešto što je pošlo za rukom samo legendarnoj Štefi Graf 1988. godine.

  • Nisam u kontaktu sa Štefi, ali ako neko može da mi da kontakt da je pitam kako je uspejla…Imam veliko poštovanje prema njoj. Njen šampionski mentalitet je nešto što me inspiriše i nadam se da ću uspjeti to da iskoristim ovde – rekao je Novak.

Potom je ponovo nasiejao sve kada su ga pitali o Huanu Martinu del Potru, Argentincu koji ga je dobio dva puta na Igrama.

-->

“Srećan sam što Delpo nije ovdje, napisao sam mu to u poruci. Šalu na stranu, stvarno mi je drago što vidim njegove slike sa terena i što se vraća.”

Potvrdio je da su ambicije velike, posebno u odličnom okruženju.

“Uvijek mi je čast da predstavljam svoju zemlju, ali biti dio Olimpijskih igara je nešto posebno. Jesam sam na terenu, ali osećam taj timski duh i njihovu podršku i to ti daje krila na terenu za ostvarenje uspjeha. Osećam se odlično i fizički i mentalno i spreman sam da pružim maksimum. Imam odličnu sezonu iza sebe, tri grend slema i nadam se da ću imati još jedan odličan turnir.”

Veliki broj tenisera je odustao od Igara iz različitih razloga, među njima su i Rafael Nadal i Rodžer Federer.”Čudno je igrati ovdje bez Rodžera i Rafe”, prokomentarisao je Đoković.