MOJA SVEKRVA SIPA OVO NA KOROV I ON ODMAH NESTAJE: UZ OVO NE MORATE TRAVU ČUPATI U DVORIŠTU, A BILJKAMA NEĆETE NAŠTETITI!(FOTO)

Novosti

Da započnemo dan sa jednom jako zanimljivom temom koja je povezana sa radovima u bašti,i koja se baš aktivira tokom proljeća. Ljudi sada počinju sa sadnjom cvijeća,voća, povrća i ostalih stvari, da bi kada dođe ljeto već mogli da uživaju u svojim plodovima. Da je priroda jedno pravo čudo, to svi dobro
znamo, jer u njoj imamo uvijek nekih elemenata koji znaju jako da utiču na same plodove i biljke, a to su svakako razne štetočine, korov i trava.

Sve su to dodatni poslovi za baštovane, ali svakako ako želite da imate dobru sjetvu, onda morate da obratite pažnju i na ove stvari,koje ćemo vam danas spomenuti, jer su one više nego poželjne u ovim trenutcima za vašu baštu. Današnja tema je korov, koji je jedan od najvećih neprijatelja jedne bašte, a koliko god ga mi čupali ili pokušali sklanjati, odmah čim padne kiša, on je oept tu. Prema posljednjim studijima, koje su objavljene u Australiji, na godišnjem nivou
se potroši oko 2,5 milijardi austarlijskih dolara na borbu protiv korova, pa tako i ostalih nametnika koji znaju da ugroze velika poljoprivredna polja.

Herbicidi i pesticidi su sasvim odlično rješenje za balkanske osobe koje imaju vrt, cvjetnjak ili baštu. Oni se mogu lahko nabaviti u poljoprivrednim apotekama, ali isto tako znaju i da naškode nekoj kulturi, tako da je sama preporuka da se koriste prirodne tvari.

Ono što vam treba jeste jedna kašikica sode bikarbone, koju ćete da pospete po samom korjenu korova. Imate i drugu opciju, a to je čaša slane prokuhan vode,koje ćete da pošpricate po samom stablu i listova od ovih nametnika, i potrebno je samo 24h da uvene. Nadamo se da smo vam barem malo pomogli ovim savjetom.