MERIMA NJEGOMIR JE UMRLA NA TOMIN ROĐENDAN, a ovako je govorila o Zdravkoviću: Otkrila njegovo pravo lice, dobro ga poznavala (FOTO)

Novosti

Pjevačica Merima Njegomir poslije kraće bolesti preminula je 20. novembra, baš na dan kada je rođen njen kolega Toma Zdravković.

Merima je izgubila životnu bitku u 68. godini nakon borbe sa rakom pankreasa,. Mnoge kolege oporostile su se od nje emotivnim porukama, prisjetili se druženja sa pjevačicom i otkrili detalje iz njenog života.

Jednom prilikom se i Merima prisjetila svog kolege, legendarnog Tome Zdravkovića u čiju čast je pjevala na koncertu.

-->


– On je bio divan, divan, dobar čovjek. Volio je ljude, ali ne znam koliko je volio život, nemilice ga je trošio – rekla je Merima i nastavila:

– Nije vodio računa o zdravlju. Svi su ga upozoravali da ne smije da pije, da mora da spava, a on svima kaže ‘nema veze’. U smislu – dok trajem trajem. Ali, on je i dalje sa nama. Tako je život htio. On danas postoji i toliko se sluša, kao da je tu, kao da je živ – ispričala je Merima svojevremeno.

Pjevačica je otkrila i da se Zdravković nikada nikome od kolega nije zamjerio, ali da je znao da bude surovo iskren.

– Sjećam se, u Kragujevcu je pjevao jedan mlad pjevač, više se ne bavi pjevanjem jer njegove glasovne mogućnosti i nisu baš… I kada je silazio sa bine presreo ga je Toma i rekao “Dođi mali da te nešto pitam. Izvini, čime se ti baviš?” Ovaj kaže “pevanjem”. ‘Ma šta si završio od škole, to te pitam?’. “Za konobara, ugostiteljsku”. “Pa, što ne služiš?! Uzmi jedan šank, ne znaš da pevaš kunem ti se”. Ovaj pevač se nije naljutio, ali samo što se nije rasplakao, jer voli Tomu.

Izvor:Pink